Mainos

Kahdelle Golden-verkostokauppiaalle syyte törkeästä veropetoksesta

Euroopan suurimmaksi verkostokauppiaaksi itsensä nimeävälle liikemieskaksikolle vaaditaan Turun käräjäoikeudessa rangaistusta mm. törkeistä veropetoksista. Lisäksi verovirasto vaatii 1,06 miljoonan euron vahingonkorvauksia, ja syyttäjä esittää miehille liiketoimintakieltoa.

Törkeistä petoksista syytetyt imatralainen isä ja turkulainen poika ovat toimineet kansainvälisen, mm. puhdistusaineita markkinoivan Oy Golden Neo-Life Diamite International Ab:n (GNLD) myyntiverkostossa. He kertovat rakentaneensa Suomeen, Pohjoismaihin, Baltiaan sekä muuallekin Eurooppaan myyntiverkoston, jonka jäsenet myyvät GNLD:n tuotteita tavallisimmin ystävä- tai tuttavapiirilleen.

Bonusrahat maksettu useille eri tileille

GNLD puolestaan maksaa verkoston "ylätason" liikemiehille bonusrahaa sillä perusteella, miten heidän jäsenensä ovat onnistuneet markkinoinnissa. GNLD on maksanut kaksikon bonusrahat monille tileille useissa eri yrityksissä. Näissä yhtiöissä ei ole kuitenkaan pidetty kirjanpitoa eivätkä ne ole tehneet veroilmoituksia. Osa bonusrahoista on maksettu Espanjassa ja Gibraltarissa olleiden yritysten pankkitileille.

Verkostokauppiaat ovat sitten nostaneet varat omaan yksityiseen käyttöönsä ja liiketoimintaansa varten ilmoittamatta rahoja tuloikseen.

Myös liikemiesten omien yhtiöiden kirjapidot ovat jääneet pitämättä ja veroilmoituksetkin usein tekemättä. Isä ja poika ovat syytteiden mukaan jättäneet maksamatta erilaisia veroja pääasiassa 90-luvun toiminnasta 1.06 miljoonaa euroa.

Miehet kiistävät pääosan syytteistä. Verottajan tarkastuksiin perustuvaa arvioverotusta he pitävät täysin ylimitoitettuna. Turun käräjäoikeus antaa tuomiot jutuissa 29. elokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.