Mainos

Kahdelle ehdollista rasistisen materiaalin levittämisestä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi rasistisia tarroja ja julisteita levittänyttä miestä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Miesten mukaan kyse oli pakolaispolitiikan kritiikistä. Oikeus oli eri mieltä. Sen mukaan tarkoituksena oli levittää vihamielisyyttä.

Tarroja painettiin ulkomailla ja Suomen Kansan järjestö kauppasi niitä täällä. Järjestön johtomiesten mukaan kyse oli sananvapaudesta, pakolaispolitiikan kritiikistä. Oikeuden mukaan pyrkimyksenä oli levittää rasismia, vihamielisyyttä pakolaisia kohtaan. Kielenkäyttö oli pakolaisia ja somaleja uhkaavaa, nimittelevää ja halventavaa - ei mitään asiallista kritiikkiä.

Kaksi miestä tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Molemmat saivat kuukauden mittaisen ehdollisen vankeusrangaistuksen. Tämä tuomio - vaikka se tuntuu lievältä - on tämän jutun mielenkiintoisin seikka. Oikeuskäytännössä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on yleensä tuomittu vain sakkoja. Nämä vankeustuomiot kuvastavat kuitenkin muutosta: oikeuslaitoksen asenne rasismirikoksiin on tiukkenemassa.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.