Mainos

Kahdeksan versiota Ulvilan hätäpuhelusta - mitä ne kertovat?

Vaasan hovioikeus kuunteli tänään kahdeksan kertaa nauhoitteen Ulvilan murhan hätäpuhelusta. Alkuperäinen nauhoite tallentui hätäkeskuksen tietokantaan joulukuun 1. yönä vuonna 2006.

Hovioikeus keskittyi tänään kuuntelemaan eri tavalla suodatettuja ja eri pituisia versioita samasta nauhoitteesta. Nauhoite on yksi keskeisistä todisteista siitä, oliko asunnossa ulkopuolisia surmahetkellä.

- Mitään ei kuulu. Todennäköisesti uhri Jukka Lahti olisi sanonut tekijälle jotain tilanteessa. Myös ulkopuolinen tekijä olisi saattanut jotain sanoa, päätteli kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama oikeudessa.

Puolustuksella hovissa oma versio

Anneli Auerin puolustuksen mukaan keskusrikospoliisin suodattamia versioita tai analyyseja nauhoitteista ei voida pitää luotettavina todisteina siitä, oliko asunnossa puhelun aikaan muita.

- Suodatetun äänen kanssa samaan aikaan tapahtuvaa, mahdollista toista ääntä ei voida kuulla. Hätäkeskuksen tietokantaa tallentuvat vain tietyt taajuudet. Kaikkein korkeimmat ja matalimmat äänet jäävät pois. Ei voida tehdä sellaista johtopäätöstä, että ulkopuolisen ääntä ei kuuluisi, puolustusasianajaja Juha Manner tarkensi syyttäjän puheenvuoron jälkeen.

Tämän vuoksi oikeudessa kuullaan myöhemmin vielä yhdeksäs versio tallenteesta. Puolustus on teettänyt Finnvox-studiolla oman suodatuksen, ja sitä kautta analysoinut nauhoitetta itse.

- Studio on alansa huippua. Sitä kautta pyysin heidän näkemystään.

Versio kuullaan hovioikeuden istunnossa myöhemmin, kun hovioikeus perehtyy nauhoitteeseen vielä tämänpäiväistä tarkemmin. Tänään keskityttiin lähinnä käymään läpi kirjallisia todisteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.