Mainos

Kahdeksan sotilasta sai surmansa Makedoniassa

Ainakin kahdeksan Makedonian sotilasta on saanut surmansa ja kuusi loukkaantunut kun heitä kuljettanut kuorma-auto ajoi miinaan.

Ainakin kahdeksan Makedonian armeijan sotilasta sai surmansa kun heitä kuljettanut kuorma-auto ajoi miinaan. Armeijan edustajan mukaan räjähdyksessä loukkaantui lisäksi kuusi sotilasta. Räjähdys sattui kymmenen kilometriä Skopjen pohjoispuolella Ljubancin kylän lähellä. Miinojen asettajaksi epäiltiin albaanisissejä. Surmatyö vaikeuttaa jälleen Makedonian rauhanpyrkimyksiä.

Makedonian rauhanneuvotteluihin osallistunut Yhdysvaltain erikoislähettiläs James Pardew uskoi kuitenkin, että slaavi- ja albaanipuolueiden neuvottelema rauhansopimus saadaan allekirjoitettua maanantaina. -Kukaan ei tue äärialbaaneja, ei etenkään Yhdysvallat tai meidän eurooppalaiset liittolaisemme, Pardew sanoi Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa.

Makedonian hallituksen joukot ja albaanisissit ottivat yhteen Tetovon ympäristössä myöskin viime yönä. Armeijan panssarivaunut ja raskas tykistö tulittivat sissien asemia. Uusi isku sattui samaan aikaan, kun Prilepin kaupungissa valmistauduttiin kymmenen keskiviikkona surmatun sotilaan hautajaisiin.
(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.