Mainos

Kahdeksan kuoli hyökkäyksessä juutalaiskouluun

Ainakin kahdeksan ihmistä sai surmansa Jerusalemin lähistöllä, kun aseistautunut mies hyökkäsi juutalaiseen kouluun kaupungin länsipuolella. Haavoittuneita oli kymmenkunta.

Tiedotusvälineet kertoivat ensin hyökkääjiä olleen kaksi tai kolme, mutta poliisi tarkensi myöhemmin, että kouluun oli hyökännyt yksi mies. Poliisin mukaan valtaosa kuolleista on iältään noin parikymppisiä.

Merkaz Haravin kouluun hyökännyt mies oli silminnäkijöiden mukaan piilottanut aseensa pahvilaatikkoon. Hän pääsi sisälle kouluun ja alkoi tulittaa kiivaasti automaattiaseilla oppilaita. Paikalle saapuneet poliisit ja aseistautuneet siviilit kävivät miehen kanssa kiivasta tulitaistelua ennen kuin hänet ammuttiin.

-Paikalla vallitsi yleinen hysteria ja tulitaistelu. Näin poliisien ja aseistettujen siviilien tulittavan. Sitä kesti noin kymmenen minuutin ajan, kertoi koulua vastapäätä asuva nainen uutistoimisto Reutersille.

Tuntematonta ryhmää epäillään

Hizbollahin omistama televisiokanava kertoi Beirutissa, että hyökkääjä kuului entuudestaan tuntemattomaan ryhmään, jonka nimi on Galilean vapaiden miesten falangi - Marttyyri Imad Mughniehin ja Gazan marttyyrien ryhmät.

Imad Mughnieh oli Hizbollahin komentaja, joka tapettiin Damaskoksessa helmikuussa. Israel on kiistänyt osallisuutensa surmaan.

Koulurakennuksen ympärille oli illalla kerääntynyt suuri väkijoukko. Poliisi yritti pitää lapsiaan etsiviä huolestuneita vanhempia poissa rakennuksesta. Gazan kaistalla palestiinalaistaistelijat juhlivat hyökkäystä ampumalla ilmaan.

-Siunaamme sankarillisen operaation Jerusalemissa. Tämä on luonnollinen reaktio sionistien tekemään joukkomurhaan, sanoi Hamas-äärijärjestöä edustava Sami Abu Zuhri.

Israelin ulkoministeriö antoi pian hyökkäyksen jälkeen lausunnon, jonka mukaan rauhanneuvottelut palestiinalaisten kanssa ovat edelleen mahdollisia koulusurmista huolimatta.

Turvaneuvosto ei päässyt tulokseen

YK:n turvallisuusneuvosto ei päässyt hätäistunnossaan yksimielisyyteen Jerusalemin kouluiskun tuomitsemisesta. Turvallisuusneuvoston Israelin-lähettilään mukaan asia kaatui Libyan vastustukseen.

Neuvoston seitsemän jäsenmaata olivat tuomitsemassa iskun. Libya ei kuitenkaan ollut samaa mieltä, vaan halusi kytkeä päätökseen ajamansa toimenpiteet Israelin vastaan. Libya haluaa turvallisuusneuvoston vaativan Israelilta virallista selitystä sen viime viikolla Gazan alueelle tekemistä ilmaiskuista.

Sekä Yhdysvallat että palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas tuomitsivat hyökkäyksen. Kyseessä oli verisin isku Israelissa sitten huhtikuun 2006, jolloin 11 ihmistä kuoli itsemurhaiskussa Tel Avivissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.