Mainos

Kahdeksan kertaa vuoren valloitusta yrittänyt mies kuoli Mount Everestillä – vuosia sitten paleltuma vei mieheltä yhdeksän sormea

2:14

Mount Everestin vuoren huipulle kiipeämistä yrittänyt japanilaismies on kuollut, kertoo BBC. Yritys nousta maailman korkeimman vuoren huipulle oli miehelle kahdeksannes.

Videolla vuorikiipeilijät kulkevat maailman korkeimmalla vuorella lumivyöryistä huolimatta.

35-vuotias japanilainen Nobukazu Kuriki löytyi kuolleena teltastaan maanantaina aamulla, vahvistavat Nepalin viranomaiset. Miehen teltta sijaitsi noin 1 400 metrin päässä 8 848 metrin korkuisen vuoren huipulta.

Kuoleman syystä ei tällä hetkellä ole saatavilla tietoa. Mies oli dokumentoinut matkaansa Facebookiin ja BBC:n mukaan miehen viimeisimmässä päivityksessä sunnuntaina hän kertoi kokevansa kipua ja vaikeuksia vuorella.

Paleltuma Everestillä vei Kurikilta yhdeksän sormea

Kurikin yritys kiivetä maailman korkeimman vuoren huipulle oli hänen kahdeksantensa.

Mies myös loukkaantui vakavasti aikaisemmalla yrityksellään. Vuonna 2012 Kuriki kärsi vakavasta paleltumasta, jonka seurauksena mies menetti yhdeksän sormea. Mies pysyi silti päättäväisenä ja palasi vielä vuonna 2015 yrittämään vuoren valloitusta.

Yritys joka organisoi Kurikin tutkimusmatkan on kertonut tekevänsä järjestelyjä Kurikin ruumiin siirtämiseksi Nepalin pääkaupunkiin.

Japanilaismiehen kuolema on toinen Everestillä lyhyen ajan sisään tapahtunut henkilövahinko. Myös makedonialainen kiipeilijä kuoli vuorella viime sunnuntaina.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja