Mainos

Kahdeksan kaupungin yhteisteatteria

EU-yhteistyö tiivistyy myös taiteissa. Kahdeksan eurooppalaisen pikkukaupungin yhteinen teatteriesitys toteutuu Karkkilassa 140 hengen voimin. Bridges-siltoja nimisessä spektaakkelissa kertoo jokainen maa oman eurooppalaisen tarinansa.

Saksalaista nykypäivää ja antiikin tragediaa

Saksalaisten nuorten kaupunkielämää ja kiihkoa näyttämöllä tai kreikkalaisten antiikin tarustoon perustuva tragedia sillanrakentajasta,joka uhrasi vaimonsa - Karkkilan vanhan Konepajan halli täyttyy eurooppalaisista tarinoista,kun kahdeksan maan kertomukset polveilevat näyttämöltä toiselle teatterina.

-Täähän on niinsanottu Promenadi-teatteriesitys,jossa yleisö kulkee eri tapahtumien välissä ja ottaa osaa tapahtumiin,kertoo suomalaisosuuden ohjaaja Matti Poskiparta.

Mukana kahdeksan maata

Bridges-Siltoja spektaakkelissa ovat Eu-maista mukana Suomi,Luxemburg,Englanti,Tanska,Saksa,Hollanti,Kreikka ja Italia.Jokainen maa kertoo oman eurooppalaisen tarinansa.Hollantilaiset ovat valinneet esitykseen näyttävää karnevaali-menoa.

Karnevaali on Hollannissa iso juttu.Kaikki tuntevat sen.Se on iloa,juhlintaa,naamioita,pukuja,musiikkia ja paraateja,kertoo hollantilaisten ohjaaja Cees Rullens.

Bosnia-aihe kiinnostaa

Kahdeksassa pikkukaupungissa ovat teatterinharrastajat ammattiohjauksessa valmistelleet yli vuoden omaa esitystään.Yhteisiä teemojakin löytyy.Muun muassa Bosnia on aiheena suomalaisilla ja tanskalaisilla..

Viisi vuotta sitten tapasin miehen nimeltä Atif Turtinhodzic,joka tuli Tanskaan Bosnian pakolaisena.Ja hän kertoi minulle tarinansa,kertoo tanskalaisten ohjaaja Jörgen Lindholm.

Spektaakkeli ammattimiehen ohjauksessa

Bridges on suuri eurooppalainen projekti ,jonka langat draamaksi solmii spektaakkeliesityksiin erikoistunut brittiohjaaja.Esitys tiivistää myös Euroopan kansojen yhteenkuuluvuutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.