Mainos

Kahdeksalle syyte törkeästä ihmiskaupasta

Helsingin kihlakunnansyyttäjä on nostanut Suomen ensimmäisen syytteen ihmiskaupasta.

Seitsemää miestä ja yhtä naista syytetään ensisijaisesti törkeästä ihmiskaupasta. Juttu kytkeytyy poliisin alkuvuonna paljastamaan liigaan, jonka epäillään parittaneen noin 15:tä virolaisnaista ja tehneen heillä lähes 80 000 euron tienestit.

Ihmiskauppasyyte koskee epäilystä siitä, että organisaatio olisi kuljettanut 21-vuotiaan kehitysvammaisen naisen Suomeen paritettavaksi.

Nuorta virolaisnaista pidettiin Helsingin kantakaupungissa kerrostalossa miltei jatkuvan valvonnan alaisena. Hänelle luvattiin lastenhoitajan työtä ja palkkaa, mutta hän ei kuitenkaan saanut penniäkään.

Poliisi uskoo, että ihmiskaupasta epäillyllä ryhmällä olisi ollut kaikkineen jopa tuhat asiakasta Suomessa. Kehitysvammaisen naisen luona epäillään käyneen kolmen viikon aikana ainakin 140 asiakasta. Epäiltyjä jutussa oli yksitoista, mutta kolme heistä vastaa teoistaan Virossa. Osa syytetyistä on suomalaisia. Ryhmä toimi Etelä-Suomessa.

Jutun käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa jo kesäkuun lopulla. Aikaa jutun läpikäymiseen on varattu heinäkuun puoliväliin saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.