Mainos

Kadunvaltaajat tukkineet osittain Pohjoisesplanadin

Valtaajia on arviolta 50-60 henkeä. Poliisi kehottaa autoilijoita välttämään aluetta ja etsimään vaihtoehtoisia reittejä.

Kadunvaltaajat ovat katkaisseet autoliikenteen Helsingin keskustassa. Tällä haavaa autot eivät pääse kulkemaan Pohjoisesplanadia Keskuskadun ja Fabianinkadun välillä. Poliisin arvion mukaan kadulle on asettautunut 50-60 valtaajaa.

Valtaajat kokoontuivat Kauppatorilla Havis Amandan patsaan luona puoliltapäivin.

Toistaiseksi tilanne on pysynyt rauhallisena.

Kadunvaltaajat eivät ole tehneet Street Party 2007 -nimellä kutsutusta tapahtumasta etukäteen ilmoitusta poliisille, kuten laki edellyttäisi. Poliisi ei myöskään tiedä, kuinka kauan kadunvaltaus jatkuu.

- Seuraamme tilannetta ja ohjaamme liikennettä, päivystävä komisario Ari Jokinen kertoo.

Kadunvaltaus haittaa hänen mukaansa nimenomaan Espan liikennettä. Sen sijaan liikenne sujuu Fabianinkatua molempiin suuntiin. Varsinaista kiertotietä ei komisario Jokisella ole tarjota.

- Autoilijoiden kannattaa välttää paikkaa, hän toteaa.

Kadunvaltaajat ilmoittavat haluavansa pysäyttää ihmisiä ja ympäristöä kuluttavan elämänmenon eli autoilun, kiireen, suorituskeskeisyyden ja kilpailun, jotka vaivaavat erityisesti Helsingin keskustaa. Valtaajien tavoitteena olivat katubileet, joissa osa kaupungista vallattaisiin ihmisten välitöntä yhdessäoloa varten.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja