Mainos

Kadonnutta Air Francen konetta etsitään Atlantilla

Ranskan ja Brasilian sotilaskoneet etsivät Atlantilla kadonnutta Air Francen matkustajakonetta. Rio de Janeirosta Pariisin matkalla ollut Air Francen kone katosi tutkasta jouduttuaan myrskyyn ja sen sähkölaitteiston vaurioiduttua.

Koneessa oli yhteensä 228 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Viranomaisten mukaan kyseessä on onnettomuus, ei esimerkiksi terrori-isku.

Yhtiön mukaan koneen hätäautomaattiviesti ilmoitti sähkövioista hieman aamuviiden jälkeen Suomen aikaa. Kapteenin viimeisen viestin mukaan kone oli joutunut ilmapyörteisiin.

- Koneen automaattinen järjestelmä lähetti viestejä, jotka kertoivat monista toimintahäiriöistä useissa laitteissa ja osissa. Selvää on, että koneessa tapahtui jotain odottamatonta, kertoi Air Francen toimitusjohtaja Pierre-Henri Gourgeon.

Lentoyhtiön mukaan koneeseen saattoi iskeä salama, sillä se lensi rajuun myrskyyn.

Lento lähti Rio de Janeirosta kello 1 Suomen aikaa. Pariisiin koneen olisi pitänyt saapua tänään kello kello 12.15 Suomen aikaa. Atlantin itärannikon tutkissa konetta ei kuitenkaan koskaan näkynyt.

Ranskalaisministeri Jean-Louis Borloon mukaan koneen polttoaine olisi jo loppunut. Hänen mukaansa kone katosi myös armeijan tutkista. Nyt ministeri "pelkää pahinta".

Kyseisellä konemallilla ei aiemmin onnettomuuksia

Lennolla oli mukana 216 matkustajaa ja 12 hengen miehistö. Viranomaisten mukaan suuri osa koneessa olleista oli brasilialaisia ja ranskalaisia.

Air Francen mukaan miehistö oli kokenutta. Kone oli Airbusin mallia 330-200. Asiantuntijoiden mukaan kone on nykyaikainen ja hyvin turvallinen. Se on laajasti käytössä, eikä tämän mallinen kone ole joutunut aiemmin onnettomuuteen matkustajaliikenteessä.

Finnairilla on Airbusin koneita, mutta ei juuri tätä konetyyppiä.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.