Mainos

Kadonneita rauhanturvaajia etsitään yhä

YK jatkaa ponnistelujaan Sierra Leonessa kadonneiden rauhanturvaajien löytämiseksi. YK:n mukaan lähes 500 rauhanturvaajaa on joutunut vallankumousrintama RUF:n kapinallisten vangiksi.

Sierra Leone 7.5.2000

Britannia on lähettänty laskuvarjojoukkoja Sierra Leonen naapurimaahan Senegaliin. Silminnäkijöiden mukaan kaksi sota-alusta on Sierra Leonen pääkaupungin Freetownin edustalla valmiina evakuoimaan maasta ulkomaalaisia. Yhdysvallat ja Britannia ovat kehottaneet kansalaisiaan poistumaan maasta.

Kapinallisten kanssa neuvotellut Libyan johtajan Muammar Gaddafin edustaja sanoo uskovansa, että panttivankikriisi saadaan pian ratkaistua. Gaddafin edustaja Ali Tureiki neuvotteli kapinallisten johtajan Foday Sankohin kanssa Freetownissa. -Odotamme lähitunteina uutisia YK:n rauhanturvaajien vapauttamisesta, Tureiki sanoi pääkaupungissa pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa rauhanturvaoperaatio Unamsilin varakomentajan oli määrä matkustaa vielä tänään helikopterilla maan itäosaan rauhanturvaajia etsimään ja tämä tapahtuu Sankohin siunauksella.

Libyan uskotaan yleisesti rahoittaneen RUF:ää sodan aikana ja Libyalla arvellaan olevan vaikutusvaltaa kapinallisjohtajaan. Sankoh ei ole julkisesti myöntänyt, että hänen joukkonsa pitäisivät rauhanturvaajia vankina.

Freetownissa on ollut pääosin rauhallista levottoman viikonlopun jälkeen. Kaupungin länsipuolelta kuului kuitenkin ammuskelua, jonka syy ei ollut tiedossa. Lisäksi valtion radio kertoi, että 25 RUF:n poliittisen siiven edustajaa, mm. maan kauppa- ja teollisuusministeri, oli pidätetty yön aikana.

Yhdeksän Länsi-Afrikan maan johtajat keskustelevat Sierra Leonen kriisistä huomenna.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.