Mainos

Kadonneiden työllistämä poliisi ehdottaa: Älä anna eläkelahjaksi kultakelloa

Poliisista ehdotetaan, että jatkossa perinteisestä kultakellosta eläkelahjana siirryttäisiin paikannusrannekkeeseen tai älypuhelimeen. Syynä ovat poliisia työllistävät kadonneet, joista moni on muistisairas.

Poliisin mukaan kadonneet, etenkin vanhukset ja muistisairaat, työllistävät poliisia kesäisin hyvin paljon. Tämä sitoo kesäajan resursseja usein pitkäksi aikaa. 

Oulun poliisin johtokeskus ehdottaa tiedotteessa eläkelahjan vaihtamista paikannusrannekkeeseen tai älypuhelimeen, koska ne on mahdollista paikantaa jopa oman tietokoneen kautta. 

Poliisin mielestä olisi toivottavaa, että vastaavia apuvälineitä hankittaisiin ikääntyville etupainotteisesti. 

Tiedotteessa huomautetaan, että etsinnöistä aiheutuu vuosittain huomattavat kustannukset yhteiskunnalle, eivätkä kaikki kadonneet löydy hyväkuntoisina tai elossa.

Poliisi muistuttaa myös, että puhelin on tärkeä pitää mukana ja huolehtia, että sen akussa on virtaa. Lisäksi ulkoilu ja kävelylenkit olisi hyvä ajoittaa päiväsaikaan. Omaisten olisi myös hyvä tuntea lenkkipolut mahdollisen katoamisen varalta.

Taustalla yöhön jatkunut etsintä

Idean taustalla on tapaus, jossa muistisairas mies katosi kävelylenkillä, eikä hänellä ollut puhelinta mukanaan. 70-vuotias mies katosi Sotkamossa maanantai-iltana.

Mies lähti kuuden jälkeen illalla kävelylle, eikä ollut palannut iltakymmeneen mennessä, jolloin omainen soitti hätäkeskukseen.

Etsintöihin hälytettiin poliiseja myös vapaalta ja kadonneesta ilmoitettiin alueen takseille ja vartiointiliikkeille. 

Poliisin koirapartio löysi kadonneen aamuyöllä kello yhden jälkeen noin kahdeksan kilometrin päästä kotoaan. Hän oli olosuhteisiin nähden hyväkuntoinen ja partio toimitti hänet kotiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.