Mainos

Kadonneiden sotilaskoneiden etsintöjä jatkettiin

Namibialainen laiva ilmoitti löytäneensä tänään merestä hylynkappaleita ja saksalaisia papereita, jotka saattavat olla peräisin kadonneesta saksalaisesta sotilaskoneesta. Löytö tehtiin 60 meripeninkulmaa länteen Pohjois-Namibian rannikosta.

Kahden pudonneeksi epäillyn sotilaskoneen miehistöjä etsittiin edelleen tänään Afrikan länsirannikolla. Etsinnöissä mukana ollut ranskalaiskone sai myöhään eilisiltana hätäkutsun alueelta, jolle saksalaisen ja amerikkalaisen koneen arveltiin pudonneen.

Saksalainen Tupolev-kuljetuskone oli viemässä saksalaisryhmää Etelä-Afrikkaan lauantaina, kun radioyhteys siihen katkesi. Koneen uskottiin syöksyneen mereen, eikä siinä olleiden 24 henkilön eloonjäämisestä näyttänyt olevan mitään toivoa.

Myöhemmin Yhdysvaltain puolustusministeriö vahvisti, että samalla alueella on kateissa myös amerikkalainen sotilaskone, jossa oli yhdeksän hengen miehistö. Sotilaskoneiden epäillään törmänneen toisiinsa ja syöksyneen mereen. Amerikkalainen C141 Starlift -kone oli matkalla Namibian pääkaupungista Windhoekista Ascension-saarelle, mutta Etelä-Afrikan lentopelastusviranomaisten mukaan se ei ollut saapunut eilen määränpäähänsä.

Etsintöihin osallistuivat Britannian, Ranskan ja Etelä-Afrikan ilmavoimat sekä Namibian viranomaiset. Kadonnut saksalainen kolmimoottorinen Tupolev-154-kone kuului aikoinaan Itä-Saksan ilmavoimille.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.