Mainos

Kadonneiden ruotsalaisten lista lyhentyi jälleen

Aiemmin puhuttiin jopa yli 3500 kadonneesta ruotsalaisesta - nyt määrä on vähentynyt useilla sadoilla. Kaikki ruotsalaiset lennätetään tänään kotiin Thaimaasta.

Aasian katastrofissa kadonneiden ruotsalaisten lista on jälleen lyhentynyt. Tämänpäiväisten tietojen mukaan katastrofialueilla oli kadonneiksi ilmoitettuja ruotsalaisia yhteensä 2 915.

Kadonneiden listalla oli aiemmin pitkälti yli 3500 ihmistä. Ruotsin ulkoministeriö käy listaa läpi muun muassa soittamalla katoamisilmoituksia tehneille omaisille. Tarkistus on yhä kesken, joten lista todennäköisesti lyhenee vielä lisää.

Myös varmistettujen ruotsalaisten kuolintapauksien määrä on vähentynyt tarkistuksissa 52:een vainajaa aiemman 59:n sijaan. Loput Thaimaassa olevat ruotsalaiset lennätetään kotiin tänään. Etelä-Thaimaan ja Bangkokin sairaaloihin ei viimeisen evakuointilennon jälkeen jää loukkaantuneita ruotsalaisia.

Myös Ruotsissa oli eilen kansallinen surupäivä katastrofin uhrien muistoksi.

Yli 1400 norjalaisen olinpaikka epäselvä

Yli 1440 norjalaisen olinpaikka on yhä epäselvä Aasian hyökyaaltokatastrofin jäljiltä.

Tähän mennessä 21 norjalaista on julistettu kuolleeksi ja kadonneiksi on ilmoitettu 462. Loppujen runsaan 980 kohtalosta ei ole tietoa. Tähän ryhmään kuuluvat henkilöt, joiden uskotaan olleen katastrofialueella, mutta joihin ei ole saatu yhteyttä.

- Uudet päivitetyt luvut ovat käytettävissä maanantaina, sanoi poliisipäällikkö Ingelin Killengreen lauantaina Oslossa.

Yli 2000 norjalaista on jo lennätetty kotiin Aasian katastrofialueelta.

Saksalaisia ja ranskalaisia myös kateissa

Yli tuhat saksalaista oli edelleen sunnuntaina kateissa Aasian hyökyaaltokatastrofin jäljiltä Sri Lankassa ja Thaimaassa. Kuolleita saksalaisia on varmistettu 60.

Ranskan ulkoministeriö puolestaan kertoi, että katastrofissa kuolleiden ranskalaisten määrä tulee todennäköisesti ylittämään 150. Satoihin alueella lomaa viettäneisiin ranskalaisiin ei ole vielä saatu yhteyttä.

Kaikkiaan kateissa onuutistoimisto Reutersin listan mukaan yli 7500 länsimaalaista. Kuolleita on listan mukaan 359.

(MTV3-STT-NTB-TT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.