Mainos

Kadonneiden ihmisten etsintää jatketaan Etelä-Koreassa

Etelä- ja Pohjois-Koreassa riehunut Rusa-hirmumyrky jätti jälkeensä mittavat tuhot ja kymmeniä kadonneita ihmisiä. Myrskytuhojen ennustetaan kasvavan ennätyskorkeiksi.

Viranomaisten mukaan ainakin 150 ihmistä on menehtynyt tai kadoksissa pyörremyrsky Rusan jäljiltä.

Hirmumyrsky aiheutti tuhoisia maanvyöryjä ja pyyhki mennessään maanteitä sekä rakennuksia viikonloppuna Korean niemimaalla. Rajuilma pakotti tuhannet ihmiset evakkoon, ja vajaat 700 000 taloutta jäi ilman sähköä maan eteläosassa. Myös liikennettä jouduttiin rajoittamaan maalla, merellä ja ilmassa.

Myrsky riepotteli myös Pohjois-Koreaa. Maan virallinen uutistoimisto KCNA kertoi, että rankkasateiden aiheuttamat tulvat aiheuttivat laajoja aineellisia vahinkoja. Sadot ovat kärsineet vakavia vahinkoja maan itärannikolla, lähellä Koreoiden rajaa.

KCNA kertoi myös, että myrsky surmasi joukoittain ihmisiä, mutta tarkempia tietoja ei ollut saatavissa. Tuhansia taloja jäi veden valtaan, ja puhelinlinjoja katkesi.

Etelä-Korean presidentti Kim Dae Jung kehotti hallitusta ryhtymään pikaisiin toimiin myrskytuhojen korjaamiseksi. Vahinkojen arvioidaan nousevan kaikkien aikojen mittavimmiksi, 312 miljardiin woniin eli noin 262 miljoonaan euroon.

Rusa riehui voimakkaimmillaan Soulin itäpuolella sijaitsevassa Kangnungin kaupungissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.