Mainos

Kadonneiden etsintä jatkuu maanjäristysaarella

Maanjäristyksen vaatimien uhrien kokonaismäärän pelätään nousevan yli tuhannen Indonesiaan kuuluvilla Niasin ja Simeuluen saarilla.

Indonesiaan kuuluvalla Niasin saarella eloonjääneet ovat jatkaneet kadonneiden sukulaisten ja ystävien etsimistä maanjäristyksen romahduttamista taloista. Viranomaisten mukaan raunioissa on vielä paljon ruumiita, mutta maansiirtokoneiden puutteessa raivaustyöt etenevät hitaasti.

Niasissa ja läheisellä Simeuluen saarella on kuollut varmuudella yli 400 ihmistä. Järistyksen vaatimien uhrien kokonaismäärän uskotaan kuitenkin nousevan yli tuhannen. Lisäksi kaikilta alueen pienemmiltä saarilta ei ole vielä edes saatu tietoja tuhojen laajuudesta.

Maanjäristyalueelle virtaa vähitellen myös kansainvälistä apua. Australia lähetti tänään kaksi ilmavoimien kuljetuskonetta kohti Sumatran saaren länsipuolella sijaitsevaa tuhoaluetta. Australia on myös käännyttänyt takaisin laivaston helikopteritukialuksen, joka oli palaamassa Australiaan osallistuttuaan tapaninpäivän hyökyaaltokatastrofin avustustöihin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.