Mainos

Kadonneet laivat esillä Kaapelitehtaalla

Merimuseossa Helsingin Kaapelitehtaalla voi tästä päivästä lähtien sukeltaa kadonneiden laivojen maailmaan. Uponneiden alusten salaisuuksia paljastetaan kuvien, äänten ja hylyistä löytyneiden esineiden avulla.

estonia

Näyttelyssä on kaikkiaan 11 kohdetta. Näyttely alkaa Perniön Yliskylän rautakautisesta venepolttohaudasta ja päättyy Estonian tuhoisaan haaksirikkoon vuonna 1994.

-Tässä on Merimuseon meriarkeologisen toiminnan tutkimuksen tuloksia useilta kymmeniltä vuosilta. Sitten tietenkin on 1900-luvun kohteita. Mm. Estonia, Ilmarinen, joka upposi jatkosodan alussa, sekä Herzogin Cecilie. Nämä 1900-luvun kohteet on valittu sillä perustein, että ne edustavat jonkinlaista historian jatkumoa näille vanhoille haaksirikoille mitä on tapahtunut vuosisatoja sitten, kertoo Suomen merimuseon yli-intendentti Marja Pelanne.

-Hylyistä löytyy esineitä, jotka kertoo osittain näiden merimiesten elämästä, merenkulusta, sen vaiheista. Sitten niistä löytyy esineitä, jos on kyseessä kauppalaiva, se kertoo laajasta merikaupasta. Ne kertoo oikeestaan sen ajan yhteiskunnasta laidasta laitaan. Jos tämmöinen hylky on hyvin säilynyt, siellä on pala tiettyä aikakautta, tutkija Ismo Malinen arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.