Mainos

Kadonneet espoolaispojat löytyivät

Kadoksissa olleet pojat ovat löytyneet Kainuusta. Pojat vastustivat siirtoa.

Kadoksissa olleet espoolaispojat ovat löytyneet Ristijärveltä Kainuusta. Kainuulaisen Radio Kajauksen toimitusjohtaja Pekka Turpeinen ja toimituspäällikkö Aki Karjalainen ovat piilotelleet lapsia kuukauden ajan Turpeisen omistamalla maatilalla Pyhännän kylällä.

Muutaman tunnin kestäneiden siirtoneuvottelujen päätteeksi poliisi nosti lapset väkisin tilataksiin. Pojat karkasivat hieman aiemmin maatilan ikkunasta ja juoksivat pakoon metsään. Poliisi otti heidät kuitenkin kiinni ja palautti sisälle taloon, jossa neuvottelut jatkuivat.

Turpeisen maatila on toiminut piilopaikkana myös aiemminkin, sillä siellä myös Kerstin Campoy piilotteli aikanaan omia lapsiaan. Turpeista ei ole tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Espoolaispojat ovat 10- ja 13 -vuotiaita. Heidän isänsä on yhdysvaltalainen ja äitinsä suomalainen. Pojat ovat asuneet vuoden verran Espoossa. Korkein oikeus määräsi 5.8., että yhdysvaltalais-suomalaisen huoltajuusriidan kohteeksi joutuneet veljekset on palautettava heti Yhdysvaltoihin.

Palauttaminen on tähän asti epäonnistunut, koska äiti ei suostunut kertomaan lasten olinpaikkaa.

Määräys ei koske lapsen huoltoa

Korkeimman oikeuden elokuussa tekemä päätös poikien palauttamisesta Yhdysvaltoihin perustui lasten sieppauksia koskevaan Haagin sopimukseen. Sen tarkoituksena on palauttaa asuinvaltiostaan luvattomasti viety tai palauttamatta jätetty lapsi mahdollisimman nopeasti takaisin alkuperäiseen asuinmaahansa.

Palauttamismääräys ei koske lapsen huoltoa, vaan tarkoituksena on taata, että huoltoriita voidaan käydä lapsen alkuperäisessä asuinvaltiossa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 20.10.2004)

Espoolaispoikien huoltajuuskiista kärjistyi kesällä 2003.

(Kymmenen uutiset 20.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.