Mainos

Kadonneesta suomalaiskiipeilijästä uusia vihjeitä

Tiibetissä kadonneen suomalaisen vuorikiipeilijän kohtalosta on saatu uusia vihjeitä. Alueella oleva suomalaiskiipeilijä Ari Piela kertoo, että Cho Oyu -vuoren huipulla käynyt opas on nähnyt jälkiä, jotka johtavat sivuun paluureitiltä.

Ari Piela yrittää Cho Oyun huipulle vielä tällä viikolla

Piela kertoo, että korealaisen kiipeilijäryhmän mukana huipulla käynyt paikallinen opas näki kaksien jalanjälkien johtaneen huippua edeltäneelle valehuipulle ja siitä takaisin päin vähän matkaa. Sen jälkeen jäljet ovat kaartuneet huipulta päin katsottuna vasemmalle Nepalin suuntaan eli poispäin oikeasta paluureitistä. Tiedon perusteella Piela päättelee Noora Toivosen ja tämän venäläisen kiipeilijäkumppanin eksyneen reitiltä huonossa kelissä.

Alan asiantuntijoiden mukaan toivoa Toivosen ja hänen kumppaninsa löytymisestä hengissä ei enää ole. Cho Oyu -vuoren huipulle vielä tällä viikolla yrittävä Ari Pielan mukaan olosuhteet vuorella ovat todella kovat eikä huipulla 8 000 metrin korkeudessa selviä vuorokauttakaan ilman suojaa.

Cho Oyu

Toivonen ja venäläinen mieskiipeilijä kuuluivat suomalais-venäläiseen retkikuntaan, joka on rakentanut perusleirinsä 7 400 metrin korkeuteen vuoren rinteelle. Osa retkikunnasta suunnitteli kiipeävänsä maailman kuudenneksi korkeimmalle huipulle kaksikon katoamisesta huolimatta mutta suunnitelmista on luovuttu. Perusleirissä on järjestetty tänään muistotilaisuus kadonneille kiipeilijöille.

Piela itse aikoo yrittää huipulle vielä tällä viikolla. Pielan mukaan hän yrittää huipulle kiivetessään löytää jälkiä kadonneista kiipeilijöistä. Etsintäpartion lähettäminen huipulle on Pielan mukaan todella vaikeaa, sillä riskit ovat suuret. Jos kiipeilijät ovat pudonneet, he saattavat myös olla niin kaukana reitiltä, ettei etsintäpartio voi millään löytää heitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.