Mainos

Kadonneessa lentokoneessa matkustajia varastetuilla EU-passeilla

Aasiassa kadonneen lentokoneen 227:stä matkustajasta kaksi oli ilmeisesti koneessa väärennetyillä Euroopan unionin passeilla. 

Malesiasta Kiinaan matkalla ollut kone katosi salaperäisesti lähellä Vietnamin ilmatilaa perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Matkustajiksi merkityt Christian Kozel, 30, ja Luigi Maraldi, 37, eivät kuitenkaan olleet koneessa. Itävaltalaisen Kozelin passi oli varastettu Thaimaassa 2012 ja italialaisen Maraldin vuotta myöhemmin, niin ikään Thaimaassa.

Viranomaiset löysivät Kozelin Itävallasta sen jälkeen, kun hänen nimestään kadonneiden listalla oli ilmoitettu. Itävallan ulkoministeriön edustaja ei kommentoinut sitä, olivatko tiedustelupalvelut mahdollisesti pyytäneet lisätietoja.

– Tässä vaiheessa olemme tutkineet asiaa vain konsulinäkökulmasta, eli onko mahdollisten uhrien joukossa itävaltalainen, Martin Weiss maan ulkoministeriöstä sanoi AFP:lle.

Thaimaassa oleileva Maraldi puolestaan näki itse nimensä kadonneista kertovassa uutislähetyksessä ja soitti perheelleen Italiaan, kertoo italialainen ANSA-uutistoimisto.

Myös Yhdysvaltojen hallinto vahvisti olevansa tietoinen kahdesta varastetusta passista.

– Emme ole löytäneet yhteyttä terrorismiin toistaiseksi, joskin vielä on kovin aikaista sanoa eikä mitään missään tapauksessa suljeta pois. Selvitämme tilannetta yhä, hallinnon edustaja sanoi.

Koneessa oli yhteensä 239 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.