Mainos

Kadonneen matkustajakoneen etsinnät kiihtyvät

Yhä useampia aluksia ja lentokoneita on liittynyt mukaan etsintöihin, joilla yritetään paikantaa kadonneen Air Francen koneen jäännöksiä.

Yhteensä 12 konetta haravoi aluetta, joka sijaitsee noin 1000 kilometriä Brasilian koillisrannikolta. Brasilian ilmavoimien tiedotteen mukaan myös kolme Brasilian laivaston alusta ja yksi helikopteri ovat mukana etsinnöissä.

Toistaiseksi kadonneen koneen jäännöksiä tai matkustajien ruumiita ei ole löytynyt.

Viranomaisten mukaan sääolosuhteet etsintäalueella ovat heikentyneet ja sade rajoittaa lentäjien näkyvyyttä. Myrsky on nostattanut aallot liki kahden metrin korkuisiksi.

Air Francen lento 447 katosi tutkasta varhain maanantaina. Se oli matkalla Rio de Janeirosta Pariisiin kuljettaen mukanaan 228 matkustajaa.

Ranska on ilmoittanut lähettävänsä etsintätöihin myös ydinkäyttöisen sukellusveneen ja kahta syvänmeren tutkimusalusta kuljettavan laivan. Tarkoituksena on löytää koneen mustat laatikot, joiden arvellaan päätyneen merenpohjaan noin 6000 metrin syvyyteen.

Turman syystä liikkuu useita teorioita

Lento-onnettomuuden syytä tutkitaan edelleen kiivaasti. Tänään julkistettiin tietoja, joiden mukaan koneen nopeusmittareissa olisi ollut ristiriitaa.

Uutissivusto Bloombergin mukaan nopeusmittareiden virheelliset lukemat olisivat saattaneet johtua jäästä. Turman tutkijat aikovat pyytää mittareiden valmistajaa toimittamaan lisätietoja.

Ranskan viranomaisten mukaan tämä on kuitenkin "liian pitkälle menevä teoria tutkimusten tässä vaiheessa", kertoo Bloomberg-sivusto.

Aiemmin on esitetty, että turma olisi saattanut johtua liian korkeasta tai hitaasta lentonopeudesta.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.