Mainos

Kadonneen lentokoneen matkustajatiedoissa epäselvyyksiä

Kadoksissa olevan malesialaisen koneen matkustajatiedoissa on ilmennyt uusia epäselvyyksiä.

Kiinalaisen Xinhua-uutistoimiston mukaan yhdelle kiinalaismatkustajalle ilmoitettu passinumero kuuluu henkilölle, joka on elossa Kiinassa. Hänen passinsa ei ole kadonnut.

Aiemmin on kerrottu, että kahdella lennon matkustajalla oli ilmeisesti varastetut EU-passit. BBC:n mukaan heillä oli varattuna jatkolennot Pekingistä Eurooppaan.

Lisäksi viisi lennolle ilmoittautunutta matkustajaa ei koskaan noussut koneeseen, minkä jälkeen heidän matkatavaransa poistettiin koneesta, BBC kertoo.

Malaysia Airlines -yhtiön mukaan kadonneen Boeing 777 -koneen toisen siiven kärki oli vaurioitunut vuonna 2012, kun se osui toiseen koneeseen Shanghaissa. Yhtiön mukaan Boeing korjasi vauriot, ja koneelle annettiin lupa jatkaa lentämistä.  

Etsitty matalasta vedestä

Kadonnut matkustajakone on saattanut pudota merialueelle, jossa vesi ei ole kovin syvää, arvioi johtava tutkija Ismo Aaltonen Onnettomuustutkintakeskuksesta. Tämä helpottaisi huomattavasti etsinnöissä. Tutkijan mukaan alueella, josta konetta on etsitty, vedensyvyys on 30-100 metriä.

Aaltosen mukaan veteen päätyneestä koneesta jää aina pinnalle kellumaan kappaleita. Siksi onkin mysteeri, miksei tällaisia osia ole vielä löytynyt.

Paljon riippuu Aaltosen mukaan siitä, miten pitkälle kone on lentänyt viimeisen tutkahavainnon jälkeen.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja