Kadonneen koneen osia veden alla?

AirAsian turmakoneen etsinnöissä on löydetty kaksi suurta esinettä. Indonesian etsintä- ja pelastusviraston johtajan Bambang Soelistyon mukaan esineet ovat 30 metriä vedenpinnan alapuolella.

– Olemme löytäneet öljyläikän ja kaksi suurta lentokoneen osaa. Voin vakuuttaa, että nämä ovat etsimämme AirAsian koneen osia, etsintäviraston johtaja kommentoi toimittajille.

Etsintävirasto yrittää saada kuvattua esineet kauko-ohjattavalla vedenalaisella laitteistolla. Voimakkaat merivirrat kuitenkin vaikeuttavat tutkimuksia. Myöhemmin osia tutkimaan yritetään lähettää myös sukeltajia.  

Merestä on tähän mennessä löydetty noin 30 ruumista. Etsijät haravoivat myös Borneon saaren rantoja sen varalta, että ruumiita olisi huuhtoutunut sinne saakka.

Indonesian Surabayasta Singaporeen matkalla ollut Airbus-kone katosi tutkasta viime viikon sunnuntaina lennettyään vajaan tunnin. Koneessa oli 162 ihmistä. Heistä valtaosa oli indonesialaisia.  

Indonesian viranomaisten mukaan AirAsialla ei ollut lupaa liikennöidä kyseisellä reitillä sunnuntaisin eikä yhtiö ollut pyytänyt lupaan muutosta. AirAsian lennot Surabayasta Singaporeen on nyt keskeytetty tutkimusten ajaksi.  

 

Lue myös:

    Uusimmat