Kadonneen koneen matkustajien omaiset raivoissaan lentoyhtiölle: Meiltä pimitetään tietoa

Kadonneen Malaysia Airlinesin -koneen epäselvä kohtalo on nostattanut matkustajien omaisten raivon Kiinassa. Omaiset moittivat etenkin lentoyhtiötä tietojen pimittämisestä.

Kiinaan matkalla ollut kone katosi eilen illalla Suomen aikaa. Koneen epäillään syöksyneen mereen.

Valtaosa koneen matkustajista on kiinalaisia. Kiinassa odottavien omaisten mukaan lentoyhtiö vei heidät odottamaan tietoa kadonneesta lennosta Pekingin lentokentän lähellä sijaitsevaan hotelliin.

Omaisten mukaan heille ei ole kuitenkaan kerrottu yhtään mitään.

– Täällä ei ole ketään lentoyhtiöstä, emme löydä ainuttakaan henkilöä. Meidät vain suljettiin tähän huoneeseen ja käskettiin odottaa, nimettömänä pysyttelevä mies arvosteli.

– Haluamme että joku näyttää täällä naamansa. Meille ei ole edes annettu matkustajalistaa.

– Meitä kohdellaan huonommin kuin koiria, toinen omainen totesi yrittäessään vältellä toimittajia.

Myös kiinalaismedia on arvostellut lentoyhtiön tiedottamista.

– Malaysia Airlines, miksi odotitte yli viisi tuntia sen jälkeen, kun menetitte yhteyden lentokoneeseen ennen kuin ilmoititte siitä? Ja miksi kului yli 13 tuntia, ennen kuin järjestitte tiedotustilaisuuden, uutistoimisto Xinhua ihmetteli blogisivullaan.

Kadonneessa Malaysia Airlines -yhtiön koneessa oli 239 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Lentoyhtiön mukaan koneen matkustajien joukossa on kaikkiaan 14 eri maan kansalaisia. Koneessa ei tiettävästi ole suomalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat