Kadonneen jäljillä -juontaja ehdolla eurovaaleissa

Antero Vartia ei olisi vuosi sitten uskonut asettuvansa ehdolle Euroopan parlamenttiin.

Yrittäjä ja MTV3:n Kadonneen jäljillä -ohjelman juontaja Antero Vartia on asettunut ehdolle kevään europarlamenttivaaleissa vihreiden listoilta. Puolueeseen vuosi sitten liittynyt Vartia kertoo kaiken tapahtuneen nopeasti ja ehdokkuuden tulleen kuin varkain.

– Minulla on aina ollut palavaa mielenkiintoa politiikkaa kohtaan. Luen paljon etenkin kansantaloustiedettä käsittelevää kirjallisuutta ja yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat. Sen konkreettisemmin en kuitenkaan ole ollut mukana politiikassa. Vihreissä minut on otettu vastaan ilahduttavan hyvin, mutta en olisi vielä vuosi sitten osannut kuvitella, että asetun ehdolle näin pian, Vartia selittää MTV.fille.

Hän kertoo myös kaveripiirinsä ottaneen uuden haasteen vastaan ilolla.

– Ajattelin, että kaikki ihmettelisivät, että miksi ihmeessä. Mutta he ovatkin pitäneet tätä makeana juttuna. Ystäväni tietävät, kuinka intohimoisesti suhtaudun yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, ja ovat luvanneet täyden tukensa, Vartia iloitsee.

Pelkoa ja jännitystä

Juontajapestinsä lisäksi kauppatieteiden maisteriksi valmistunut Vartia pyörittää perustamaansa Mattolaituri-terassiravintolaa, sekä torikojua ja lippakioskia. Hän kuitenkin kokee, että elämäntilanne on nyt otollinen europarlamentaarikon pestiä varten, kun muut projektit pyörivät omalla painollaan.

– Lisäksi nimenomaan Euroopan asiat ovat aina olleet minulle läheisiä. Makrotaloustiede kiinnostaa, ja näitä kriisiaikoja on valtavan mielenkiintoista seurata. Tuntuu, että Eurooppa on suomalaisille vielä melko etäinen, eikä EU:n toimintaa täysin ymmärretä. Silti se on suomalaisten kannalta hyvin merkittävä. Varsinkin nyt, kun EU on vaikeuksissa, sen toimintaa täytyy kehittää.

Vartia myöntää ehdokkaaksi asettumisen herättäneen hänessä monia erilaisia tunteita – myös pelkoa ja jännitystä. Hän tiedostaa asettavansa itsensä valtavan julkisen arvostelun kohteeksi.

– Alussa pelottikin, kun mietin, miten tämä tulee vaikuttamaan elämääni, ja sitä, millaiseen likoon itseni laitan. Nyt se on kuitenkin muuttunut innostukseksi. Enää pelottaakin se, että en pääsekään tekemään tätä työkseni, Vartia kuvailee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja