Mainos

Kabulin suurlähettiläs: Tiettävästi ei suomalaisia iskukohteissa

Suomen Kabulin suurlähettiläs Timo Oula kertoo MTV3:n uutisille, että tämänhetkisten tietojen mukaan Kabulissa surmansa saaneiden joukossa ei olisi suomalaisia. Kabulissa on isketty YK:n vierasmajaan sekä ulkomaisten suosimaan Serena-hotelliin.

- Olemme tavoittaneet melkoisen määrän Kabulissa olevia suomalaisia. He kaikki ovat tällä hetkellä turvassa, kertoo Oula.

Suurlähettilään tietojen mukaan Serena-hotellissa ei ollut suomalaisia.

- Yleensä suomalaiset hyvin ilmoittavat tänne tulostaan. Meidän tiedossamme ei ole, että hotellissa olisi ollut suomalaisia, sanoo Oula.

"Iskut eivät aiheuttaneet kaaosta"

Uutistoimistot puhuvat kaaoksesta Kabulissa, mutta suurlähettiläs Timo Oulan mukaan kaaos ei ole oikea sana kuvamaan kaupungin tämänaamuista tilannetta. Iskut vaikuttavat vain tekopaikkojen lähellä, muuten kaupunki jatkaa verkkaista elämäänsä.

- Kabul on epänormaali kaupunki, eli elämä on täällä jatkuvasti epänormaalia. Iskut aiheuttavat lukkiutumistilanteen vain lähellä tapahtumapaikkoja.

- Liikenne kyllä vähenee, koska väki - YK:n työntekijät - eivät liiku nyt paljon. Muuten elämä jatkuu omaan verkkaiseen tapaansa. Kaaos-sana ei kuvaa Kabulin tämänhetkistä tilannetta, sanoo Oula MTV:n haastattelussa.

Oulan mukaan suurlähetystö jatkaa suomalaisten paikantamista kaupungista.

Viranomaisten mukaan ainakin kuusi ulkomaalaista YK:n työntekijää on kuollut Taleban-sissien iskussa YK:n vierastaloon. Lisäksi yhdeksän ulkomaalaisen kerrotaan loukkaantuneen.

Katso Risto Puolimatkan juttu ja Rita Strömmerin analyysi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.