Mainos

Kabulin lentokenttää ammuttiin ohjuksella

Kabulin lentokentän läheisyyteen on tänä aamuna ammuttu ohjus. Ohjuksen räjähdyksessä ei kuitenkaan haavoittunut ketään, eikä aineellisia vaurioita sattunut. Mikään ryhmittymä ei ole ilmoittanut tehneensä iskua.

Kenraali Deen Mohammad Juratin mukaan iskun takana ovat ilmeisesti ryhmät, jotka vastustavat kansainvälisiä Isaf-joukkoja ja presidentti Hamid Karzain uutta hallitusta. Kabulin lentokenttä on Afganistaniin sijoitettujen Isaf-joukkojen päätukikohta.

-Sellaiset ryhmittymät kuten Hekmatyar ja Taleban turvautuvat tämänlaisiin tekoihin, Jurat sanoi.

Isafin joukot ovat tutkineet räjähdyspaikkaa sekä kuulleet alueen asukkaita, mutta eivät ole päässeet iskun tekijöiden jäljille.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen ohjusisku Isafin tukikohtia vastaan. Kymmenen päivää sitten Kabulissa ammuttiin useita ohjuksia, joista yksi osui lähelle Yhdysvaltain lähetystöä, mutta ei räjähtänyt.

Perjantaina Afganistanin ja Pakistanin rajan läheisyydessä sijaitsevassa Spin Boldakin kylässä räjähti ammusvarasto. Räjähdyksessä kuoli ainakin 25 ihmistä, ja se aiheutti mittavat aineelliset vahingot jälkiräjähdyksineen. Räjähdyksen syy on yhä epäselvä.

Viranomaiset epäilevät, että al-Qaidan sissit olisivat ampuneet varastoa ohjuksella, ja toisen teorian mukaan varastoon olisi heitetty käsikranaatti. Onnettomuuden mahdollisuutta ei myöskään ole poissuljettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.