Mainos

Kabilan joukkoja syytettiin jälleen veritöistä

YK:n pakolaisjärjestö syytti tänään Kongon presidentiksi julistautuneen Laurent Kabilan joukkoja uusista surmatöistä maan itäosassa. Pelastakaa lapset -järjestön mukaan sotilaat tappoivat neljä rundalaispakolaista ja yhden järjestön työntekijöistä Goman lähellä toukokuun lopulla.

Uhrien ruumiita ei ole löydetty, mutta YK sanoo, ettei sillä ole syytä epäillä Pelastakaa lapset -järjestön tietoja. Alueelta saatujen tietojen mukaan surmaajat kuuluivat Kabilan johtamaan entiseen kapinallisliittoumaan AFDL:ään.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on osittain keskeyttänyt työnsä Itä-Kongossa veritöiden vuoksi. UNHCR muistutti, että Kongosta on saatu viime aikoina runsaasti tietoja "järkyttävistä murhista ja laajoista ihmisoikeusloukkauksista". UNHCR vaatii presidentti Kabilalta ja Afrikan yhtenäisyysjärjestöltä OAU:lta toimia pakolaisten suojelemiseksi.

Väkivallanteot pakolaisia vastaan ovat jatkuneet siitä saakka, kun Kabilan johtama ja tutsien hallitsema kapinallisarmeija valtasi maan pääkaupungin Kinshasan viime kuussa.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.