Mainos

Kabila lupaa demokratiaa

Kongon demokraattisen tasavallan johtaja Laurent Kabila saapui eilen illalla Lubumbashista Kinshasaan. Hän on ottanut päämajakseen Zairen entisen pääministerin virka-asunnon Kongojoen rantamalta. Kabilan johtaman AFDL-liikkeen "ulkoministeri" Bizima Karaha vakuutti tänään, että liike pyrkii vapaiden ja rehellisten vaalien järjestämiseen.

Laurent Kabila pyrkii todelliseen demokratiaan, ja Kongon demokraattisessa tasavallassa, Zairessa, pidetään pian vaalit, lupasivat Kabilan avustajat tänään.

Maan presidentiksi julistautunut Kabila valmisteli Kinshasassa tänään uuden hallituksen nimilistaa. Monet ulkomaat ovat kehottaneet Kabilaa muodostamaan laajapohjaisen hallituksen. Se olisi osoitus Kabilan pyrkimyksestä todelliseen demokratiaan.

Liike ei kuitenkaan halua päätäpahkaisia vaaleja kansainvälisen painostuksen tuloksena, Karaha huomautti. AFDL on aiemmin ilmoittanut, että maan 47 miljoonaa asukasta tarvitsevat uudelleenkoulutusta ja poliittista herätystä ennen kuin vaalit voidaan järjestää.

Karaha torjui eräiden kommentaattorien esittämät arvailut, että Kabila muuttuisi ajan myötä samanlaiseksi diktaattoriksi kuin Mobutu Sese Seko.
-Se on mahdotonta. Me vihaamme diktatuuria,Karaha sanoi.

Belgia tunnusti uuden tasavallan

Belgia tunnusti tänään Kongon demokraattisen tasavallan.
-Maassa on uusi hallitus, jonka me tunnustamme de facto eli tosiasiallisena valtiona, sanoi Belgian ulkoministeriön edustaja. Belgian ulkoministeri Erik Derycke luonnehti rohkaiseviksi Laurent Kabilan ilmoitusta väliaikaisen hallituksen muodostamisesta, vaalien järjestämisestä ja pakolaistilanteesta huolehtimisesta entisessä Zairessa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.