Kaatuuko Sebastian Vettel paineisiin? – "Toisia, kuten suomalaisia, paineet eivät häiritse"

Sebastian Vettelin paineensietokyky puhuttaa. Vettelin kanssa Red Bullilla työskennellyt tekniikkaguru Adrian Newey toteaa virheherkkyyden Vettelin heikkoudeksi.

Neweyn mukaan Vettel on armoton työntekijä, joka suhtautuu tekemisiinsä hyvin kriittisesti. Kova työmoraali on tuottanut paljon menestystä.

– Sebastian työskentelee äärimmäisen kovaa ja harva on yhtä itsekriittinen, kuin hän, Newey sanoi Bild am Sonntagille.

Vettel voitti Red Bullilla 2010-13 neljä perättäistä mestaruutta. Menestystä on riittänyt, mutta vuosien varrella hän on tehnyt yllättävänkin paljon virheitä.

– Jos hänestä etsii heikkouksia, niin hän saattaa paineessa tehdä tyhmiä virheitä. Jos hän johtaa, on hän lähes lyömätön, arvioi Newey.

Kimi Räikköstä kutsutaan Jäämieheksi. Vettel on tavallaan Räikkösen vastakohta.

– Ihmiset käsittelevät paineita eri lailla. Autossa ei ole vastuussa pelkästään itselleen, vaan koko tiimille. Toisia kuljettajia, kuten suomalaisia, se ei häiritse, arvioi Newey.

Vettel vaatii itseltään paljon. Ehkä liikaakin.

– Toiset tuntevat paineet niskoillaan kauden lopussa. Mitä kovemmin kuljettaja työskentelee, sitä enemmän hän tuntee paineita. Se on Sebin tapauksessa osittain totta, Newey luonnehtii.

Lewis Hamilton on voittanut viidestä viimeisestä kisasta neljä. Hän johtaa MM-sarjaa jo 40 pisteen erolla Vetteliin.

Kaudesta on ajamatta kuusi kisaa. Neweyn mielestä Vettel on silti jo vaikeassa tilanteessa.

– Jos Sebastian aikoo voittaa, tarvitsee hän Lewisilta yhden keskeytyksen. Muussa tapauksessa se tulee olemaan pirun vaikeaa.


Lue myös:

    Uusimmat