Mainos

Kaatuneen rekan maitolasti saastuttaa ympäristöä

Vantaalla kaatuneen rekan kuljettaja sekä liikennettä ohjaamaan saapunut poliisi loukkaantuivat aamulla. Maahan pääsi tuhansia litroja saastuttavia maitotuotteita.

Rekan kuljettaja on loukkaantunut kolarissa Tuusulanväylällä aamuseitsemältä Vantaalla. Onnettomuuden jälkeen turmapaikan liikennettä ohjaamaan tullut poliisi sai lieviä vammoja, kun henkilöauto töytäisi häntä Kehä III:lle länteen nousevassa rampissa. Molemmat miehet toimitettiin hoitoon Töölön sairaalaan.

Onnettomuudesta oli haittaa myös ympäristölle, sillä rekan lastina oli noin 15 000 litraa maitoa ja jugurttia, jotka saastuttavat maaperää ja vesistöä.

Osastonjohtaja Esa Nikunen Ympäristökeskuksesta kertoo, että erityisesti jugurtti voi pilata maaperää. Jos maitotuotteita pääsee vesistöihin, niistä voi loppua happi, jolloin kalat kuolevat. Pohjaveteen päästessään maito muuttaa veden juomakelvottomaksi.

Pysyvästi maitotuotteet eivät ympäristöä tuhoa. Nikusen mukaan maaperä happamoituu vain väliaikaisesti, ja vesistöihinkin tulee uutta happea.

- Kaloja se ei tietenkään herätä henkiin, hän kuitenkin toteaa.

Viemäriin päässeistä maidoista ja jugurteista Nikunen ei ole huolissaan.

- Jätevedenpuhdistamossa osataan kyllä hoitaa asia.

Vantaan poliisin mukaan liikenne oli poikki Tuusulanväylällä molempiin suuntiin vähän yli kello 14:ään saakka.

Onnettomuus tapahtui, kun etelän suuntaan kulkenut maitorekka ajautui joistain syystä tien vasemmalle puolelle, jatkoi matkaa keskikaiteen läpi, törmäsi sillan kannatinpilariin ja kaatui.

Nurin menneen rekan lasti levisi tielle. Hankalassa jälkien raivauksessa käytettiin apuna myös loka-autoa. Poliisi opasti liikennettä kiertoteitse paikan ohi.

Poliisikoira kuoli auton alle Mikkelissä

Mikkelissä puolestaan on kuollut viime yönä poliisikoira työtehtävissä.

Poliisipartio ajoi takaa karkuun lähtenyttä henkilöautoa, joka ajautui tieltä. Autossa olleet kaksi miestä pakenivat maastoon, ja heidän peräänsä lähti kaksi poliisi ja koira.

Noin 200 metrin jäljityksen jälkeen koira pääsi irti hihnasta ja juoksi vapaana miesten perään. Miehet ylittivät läheisen valtatien. Koira eteni tielle, jolloin se jäi keskustan suuntaan ajaneen auton alle.

Auto poistui pysähtymättä paikalta. Poliisikoira kuoli heti.

Poliisi pyytää auton kuljettajaa ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi. Myös silminnäkijähavaintoja Mikkelin onnettomuudesta kaivataan numeroon 07187 55400.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.