Mainos

Kaatosateita ensi viikollakin – taas jopa kuukauden sateet viikossa

Sateet jatkuvat myös ensi viikolla. Alkuviikolla Suomen ylle parkkeeraa voimakas matalapaine.

Viime päivät Suomen päällä ollut matalapaine heikkenee viikonlopuksi, mutta sade- ja ukkoskuuroja tulee edelleen. Eniten sataa maan etelä- ja keskiosassa, Lapissa on hieman poutaisempaa. Välillä paistaa aurinko.

Sateista ei päästä ensi viikollakaan, sillä heti maanantaina uusi matalapaine saapuu Suomen ylle. Matalapaine tuo mukanaan jatkuvampia sateita.

Tässä kuussa on paikoin satanut jo kaksinkertaisia sademääriä elokuun keskimääräisiin sateisiin verrattuina. Paikalliset erot ovat kuitenkin olleet suuria.

– Ensi viikon ennustetut sademäärät ovat 20-70 millimetriä eli paikoin voi jälleen tulla kuukauden sademäärä vettä. Runsaimmat sateet tulevat etelässä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sateet leviävät maanantaina etelästä ja illalla sataa jo suuressa osassa maata.

– Tiistaina voi jossain päin maata sataa koko päivän ajan. Matalapaineen keskus jää Suomen päälle pyörimään ainakin alkuviikoksi. Tällaisessa tilanteessa voi hyvinkin syntyä vesipatsaita ja trombeja, toteaa Aleksi Jokela.

Suomen merialueilla on viime viikkoina nähty useita vesipatsaita. Vesipatsaiksi kutsutaan veden päälle muodostuvia trombeja. Vesipatsaita esiintyy eniten juuri loppukesällä lämpimien vesien yllä, maalla olevia trombeja taas on eniten keskikesällä.

Lämpötilat tyypillisiä loppukesän lämpötiloja

Ensi viikon loppupuolella matalapaine saattaa jo heiketä niin, että sateet muuttuvat kuurosateiksi. Myös ukkosia esiintyy.

Lämpötilat pysyvät ensi viikolla lähellä ajankohdan keskimääräisiä lämpötiloja. Etelässä ollaan reilussa 15 asteessa, aurinkoisina hetkinä voidaan käydä 20 asteen tienoilla. Pohjoisessa lämpötilat ovat 15 asteen tienoilla tai hieman sen alapuolella. Yölämpötilat ovat kymmenen asteen molemmin puolin.

Öisin ja aamuisin voi olla sumua etenkin maan etelä- ja keskiosassa.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.