Mainos

Kaatosateet piinaavat Etelä-Ruotsia, tulvat Britanniaa

Tulvavesien pelätään pääsevän kesämökkiläisten kaivoihin ja pilaavan veden juomakelvottomaksi Ruotsissa. Etelä-Ruotsiin odotetaan vielä noin 20 millimetrin sademääriä ennen viikonloppua. Britannian tulvat vaativat jo neljännen kuolonuhrin.

Rankkasateet ovat sulkeneet teitä ja rautateitä Etelä-Ruotsissa. Tukholman ja Malmön välinen rautatieyhteys on jouduttu sulkemaan, kun sadevesi on syövyttänyt ratapenkereitä. Tuhansia matkustajia on jouduttu kuljettamaan busseilla suljetun rataosuuden ohitse, mikä on viivästyttänyt matkantekoa parilla tunnilla.

Sääennusteiden mukaan Etelä-Ruotsiin on luvassa lisää sadetta lähipäivinä, kun Tanskan yläpuolella oleva matalapaine liikkuu itään. Alueelle ennustetaan vielä noin 20 millimetrin sademääriä ennen viikonloppua.

Runsaat sateet aiheuttivat myös padon murtumisen Anebyssa Smålandissa. Padon murtuminen ei kuitenkaan uhannut asutusta, vaan vedet virtasivat maatalousmaalle.

Toinen Anebyssa oleva pato uhkasi myös murtua, minkä takia padon alapuolella sijaitsevia asuinrakennuksia evakuoitiin.

Tulvavedet ovat myös kastelleet kymmeniä kesämökkien kellareita ja peittäneet alleen pikkuteitä. Tulvavesien pelätään pääsevän mökkiläisten kaivoihin ja pilaavan veden juomakelvottomaksi.

Britannian tulvissa jo neljäs kuolonuhri

Britannian tulvat ovat vaatineet jo neljännen kuolonuhrinsa. Worcestershiren poliisi löysi miehen hukkuneena autosta, jonka tulvavedet veivät maanantaina mukanaan.

Säätieteilijät ovat ennustaneet, että Britanniassa saadaan lähipäivinä lisää sateita. Maanantaina Sheffieldin, Nottinghamin ja Leedsin seuduilla satoi paikoitellen jopa kymmenen senttimetriä vettä.

Etelä-Afrikassa satoi lunta

Etelä-Afrikkaa ovat koetelleet tänään sankat lumisateet. Lunta satoi muun muassa Johannesburgin ympäristössä niin paljon, että joitakin teitä jouduttiin sulkemaan. Lumisateet viivästyttivät jonkin verran myös lentoliikennettä.

Moni johannesburgilainen näki lunta ensimmäisen kerran elämässään, sillä viimeksi vastaavanlaisia lumisateita nähtiin alueella vuonna 1981.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.