Mainos

Kaasuputken asennusta seurataan ristiriitaisin tuntein Ruotsissa

Ruotsin merialueella on Itämeren alittavan kaasuputken vetäminen jo saatu päätökseen, ja loppuja tarvittavia putkia varastoidaan parhaillaan Gotlannissa. Sliten satamassa puretaan tällä erää viimeistä kaasuputkilastia Pohjois-Saksasta.

Gotlannin itärannikkoa pitkin on jo laskettu putkea pohjoiseen 200 kilometrin matkalta. Kaasuyhtiö Nord Stream maksoi tarkoitukseen Sliten sataman ruoppauksen ja uuden laivalaiturin.

Itäisen Gotlannin taloutta on kannatellut kohta satavuotias sementtitehdas - työpaikkoja on yli 200. Nyt lähivuosiksi on tulossa 50 lisää. Sliten kunnanjohtaja Lena Celion kiitteleekin hanketta.

- Tämä on toiminut oikein hyvin. Luulen, että Sliten asukkaat suhtautuvat hankkeeseen varsin myönteisesti, toteaa Celion.

Vaikka kaasuputki tuo kaivattu työpaikkoja Sliten alueelle, on hankkeella myös epäilijänsä.

- Mitä tapahtuu. jos putki hajoaa meren pohjassa? Voiko sen nostaa pintaan korjattavaksi? Ainakin kalastus on silloin uhattuna. Sitä on jatkuvasti tarkkailtava, sanoo slitelainen Björn Abrahamsson.

Putket varastoidaan Sliteen jouluun asti, jolloin työt jatkuvat Ruotsin rannikon talousvyöhykkeellä kohti etelää. Ehostetun sataman toivotaan mahdollistavan matkustajalaivaliikenteen Sliten ja Baltian maiden välillä.

Katso Kari Lumikeron juttu Gotlannista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.