Mainos

Kaasupulasta kärsivä Georgia jäi myös ilman sähköä

Georgian sähköverkko romahti ja maan itäosa on ilma sähköä. Myös pääkaupunki Tbilisi on ilman sähköä.

Georgialaisten kurjuus on lisääntynyt entisestään, kun suurin osa maasta oli ilman sähköä jakeluverkon romahdettua. Maa kärsi jo ennestään kaasupulasta, kun Venäjältä maakaasua tuova putki räjäytettiin viime sunnuntaina.

Sähkönjakelusta vastaavien viranomaisten mukaan kovat tuulet ja huono sää katkaisivat korkeajännitejohdon, mikä aiheutti sähkön katkeamisen maan itäpuoliskossa. Myös pääkaupunki Tbilisi jäi tämän jälkeen ilman sähköä, kun jakelukeskus romahti ylikuormituksen vuoksi.

Georgia on kamppaillut pakkassäissä vähäisten kaasuvarantojen kanssa jo päiviä. Presidentti Mihail Saakashvili on syyttänyt Venäjää putken tahallisesta räjäyttämisestä, Venäjä puolestaan on vastannut väitteisiin syyttämällä Georgiaa hysteerisestä käyttäytymisestä.

Kaasukiista entisissä neuvostomaissa on kärjistynyt sen jälkeen, kun Venäjä ja Ukraina joutuivat kiistaan kaasusta. Venäjän kaasuyhtiö Gazprom syytti tänään jälleen Ukrainaa Eurooppaan meneväksi tarkoitetun kaasun varastamisesta. Gazpromin mukaan Ukraina on "ottanut laittomasti" 326 miljoonaa kuutiometriä kaasua viime päivinä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.