Mainos

Kaasujalka kuriin - kunnioita suojatietä

Suojatiellä ei tunnu enää olevan suurempaa merkitystä, mikäli liikennettä tarkkailee. Ajoneuvot jättävät surutta huomioimatta suojatiemerkit ja maahan maalatut valkoiset viivat.

Kuka kuuliainen autoilija enää edes uskaltaa pysähtyä suojatien eteen antamaan jalankulkijalle tienylitysmahdollisuuden, kun yhä useampi kanssakuljettaja viereiseltä kaistalta ajaa pysähtymättä ohi? Parhaimmassa tapauksessa henkilövahingoilta vältytään, pahimmissa ei.

Ylikonstaapeli Hannu Martikainen Liikkuvasta poliisista on hyvin huolissaan suomalaisten tienkäyttäjien suojatiesääntöjen tietämyksestä ja toivoo niin jalankulkijoiden, pyöräilijöiden kuin ajoneuvojen kuljettajien päivittävän tietonsa.

Yhä useammin liikenteessä toistuu tilanne, jossa toinen auto on pysähtynyt oikealle kaistalle antamaan tietä tienylittäjälle, ja vasemmalta kaistalta pyyhälletään surutta ohi.

- Nämä ovat hirmuisen vaarallisia tilanteita. Ihmiset toimivat juuri näin ajattelemattomuuttaan tai tietämättömyyttään, ylikonstaapeli toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

"Aina päiväsakkoa"

- Kyseisestä rikkeestä saa kovan sanktion, tällaisia asioita ei voida edes rikesakolla käsitellä. Jos sivuutetaan suojatien eteen pysähtynyt ajoneuvo pysähtymättä tai ajoneuvo joka peittää näkyvyyden suojatielle, siitä tulee aina päiväsakkoja.

Liikkuvan poliisin selvityksen mukaan iso osa tienkäyttäjistä ei tiedä suojatiesäännöistä mitään.

- Se on pelottavaa, Martikainen sanoo huolissaan.

Martikainen muistuttaa myös, että ajoneuvon kuljettajalle tulee ylimääräinen vastuuvelvoite silloin, kun hän kohtaa liikenteessä esimerkiksi lapsia tai vanhuksia.

- Vastuu ja velvollisuus siirtyvät silloin kuljettajalle. Hänen tulee huomioida ihmiset joilla on kenties vaikeuksia selvitä liikenteessä. Tämä koskee myös mopoilijoita, jotka siirtyvät kevyen liikenteen väylille muiden tienkäyttäjien pariin.

Lähde: Liikenneturva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.