Mainos

Käärmeenlumoajat vaativat esitystensä laillistamista

Intiassa on järjestetty suuri käärmeenlumoojien mielenosoitus. Huilujaan soittaneet lähes tuhat lumoojaa vaativat lupaa esiintyä elävien käärmeiden kanssa.

Esiintyminen kobrien ja muiden elävien käärmeiden kanssa kiellettiin Intiassa vuonna 1991 - silti varsinkin turistialueilla törmää usein käärme-esityksiin.

Maan käärmeenlumoojayhdistyksen mukaan Intiassa on noin 800 000 lumoojaa. Lumouksen tekniikka opitaan usein jo lapsena vanhemmilta.

Mielenosoitukseen osallistuneet vaativat esityksensä oikeutuksen lisäksi harjoittelupaikkoja, jossa lumoojat voisivat harjoitella käärmeiden käsittelyä, ja samalla eristää käärmeiden myrkkyä lääketieteen käyttöön.

Eläinaktivistien mielestä käärmeenlumoaminen on julmaa, koska usein eläinten suut on ommeltu umpeen, myrkkyhampaat on poistettu tai myrkkyrauhaset puhkaistu, jotta lumoojat eivät vahingoittuisi. Käärmeet ovat kuuroja, ja niiden tanssiliike on oikeastaan itsepuolustusta tärinälle, jonka ne kokevat uhkana.

Intian villieläinjärjestön mukaan käärmeenlumoamisen kieltävä laki tulisi pitää ennallaan, koska se on estänyt tehokkaasti käärmeiden rääkkäystä.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.