Mainos

Käärmeen lumoaminen halutaan kieltää

Eläinaktivistit haluavat kieltää perinteisen käärmeiden lumoamisen huilun avulla sekä käärmeiden esittelyn turisteille esimerkiksi Marokon Marrakeshissa. Aktivistit kehottavat turisteja välttämään näitä käärmenäytöksiä. Jos näytöksistä ei saisi rahaa, ne loppuisivat pian, eläimistä huolestuneet aktivistit viestittävät.

Ranskalaisen eläinaktivistin, ekologi Michael Aymerichin mukaan boikottikehotuksen takana on ekosysteemin horjuminen: valtaosa käärmelajeista on nimittäin kuolemassa sukupuuttoon Pohjois-Afrikassa eikä vangittuja käärmeitä palauteta luontoon. Hänen mukaansa käärmeet pitäisi jättää luontoon myös sen takia, etteivät käärmeet edes kuule huilun soittoa.

- Käärmeet eivät varmasti reagoi musiikkiin, sillä ne ovat kuuroja. Kobrat ovat hyökkäysasennossa, koska ne tuntevat olonsa uhatuiksi. Ne reagoivat näiden niin sanottujen käärmeen lumoajien liikkeisiin, Aymerich kertoo Marrakeshin perinteisellä Jemaa el Fna -aukiolla .

Eläinaktivistit ovat huolestuneita myös niiden turistien turvallisuudesta, jotka ottavat myrkkykäärmeitä kaulalleen.

- Joka päivä torilla näkee turisteja myrkyllinen Mauritaniasta peräisin oleva kyy kaulallaan. Jos käärme pistää heitä, onko heillä tarpeeksi aikaa sairaalaan? Aymerich jatkaa. Hänen mukaansa myöskään käärmeiden lumoajat eivät ole suojassa käärmeiden myrkyiltä, vaikka toista väittävät.

Kärmeen lumoajat puolustavat perinteistä ammattiaan muun muassa tulojen hankkimisella ja muiden elinkeinojen vähyydellä. Jemaa el Fna -aukio liitettiin Unescon maailmanperintölistaan vuonna 2001.

- Meille on luvattu tukea Unescolta, mutta missä se on? Emme ole nähneet latin latia. Jos emme tee töitä, emme saa ruokaa. Tämä on erottamaton osa meidän elämäämme, käärmeen lumoajat puolustautuvat.

Marrakeshin vanhankaupungin keskuksella Jemaa el Fna -aukiolla näkyy päivittäin myös vangittuja apinoita.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.