Kaarle Kustaa ehdottaa: Hovin kiinteistöjä turvapaikanhakijoiden käyttöön

Ruotsin kuningas on ehdottanut, että hovin omistamia kiinteistöjä annettaisiin asuinkäyttöön turvapaikanhakijoille.

Dagens Nyheter -lehden mukaan Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa on ehdottanut, että hovin omistamia käyttämättömänä olevia kiinteistöjä annettaisiin turvapaikanhakijoiden asuinkäyttöön.

Aiemmin tehty ehdotus siitä, että Tukholman kuninkaanlinnaa hyödynnettäisiin samassa tarkoituksessa, jyrättiin hovin toimesta.

Kiinteistöt omistava viranomaistaho suhtautuu aloitteeseen positiivisesti.

– Kaiken kaikkiaan on erittäin hyvä idea hyödyntää kiinteistöjä, jotka eivät ole käytössä, kommentoi kiinteistöjohtaja Johan Zetterberg.

Valloillaan olevan pakolaiskriisin myötä asuntotilanne Ruotsissa on tukala. Nyt Ruotsin hovi on reagoinut tilanteeseen.

– Kuningasperhe seuraa pakolaistilannetta ja on ajan tasalla tilanteessa. Hovi tukee tilanteessa toimivia olemassa olevia ja perustettavia järjestöjä kaikin voimin, kommentoi hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren.

Tähän asti hovin tuki on tullut kuningasperheen hyväntekeväisyysrahaston kautta. Idea kuninkaanlinnan hyödyntämisestä kiellettiin.

– Kuninkaanlinna ei ole tyhjillään, vaan se on yksi Ruotsin tärkeimmistä turistikohteista sekä työpaikka monille ihmisille. Siksi linnan käyttö tähän tarkoitukseen ei ole mahdollista, Thorgren sanoo.

Kuningas on ehdottanut, että turvapaikanhakijat voisivat asua muissa hovin kiinteistöissä, joita Ruotsin valtion kiinteistövirasto hallinnoi.

– Jos pakolaisten asuinkäyttöön sopivia kiinteistöjä löytyy ja kiinteistövirasto hyväksyy tilan asumiskäyttöön, asiasta keskustellaan lisää, Margareta Thorgren toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat