Mainos

Kääriäistä kaavaillaan puolustusministeriksi

Eduskunnan ensimmäisestä varapuhemiehestä Seppo Kääriäisestä tulee todennäköisesti uusi puolustusministeri, kun Matti Vanhanen nousee tältä paikalta pääministeriksi.

Keskustapiireissä Seppo Kääriäisen (kesk.) valintaa puolustusministeriksi pidetään varmana, ja hänen kerrotaan jo antaneen tehtävään suostumuksensa. Kääriäisen valinnasta varmalta vaikutti myös Aulis Ranta-Muotio (kesk.), ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, jonka nimeä on myös pidetty esillä mahdolliseksi puolustusministeriksi.

Ranta-Muotion mukaan Kääriäinen on häntä todennäköisempi valinta ministeriksi pitkän kokemuksensa takia. Kääriäinen itse varoi sanomasta asiasta mitään suuntaan tai toiseen. Hän korosti, että valinta on yksin uuden pääministerin kädessä.

Kääriäinen kilpaili Mauri Pekkarisen (kesk.) kanssa kauppa- ja teollisuusministerin salkusta Jäätteenmäen hallitusta muodostettaessa. Puolustusministeriksi on painetta valita itäsuomalainen keskustalainen, sillä väistyvän hallituksen keskustasalkut menivät siltä alueelta ohi. Tältäkin kannalta iisalmelainen Kääriäinen sopisi puolustusministeriksi. Kääriäisen paikalle on etsittävä uusi eduskunnan varapuhemies, mikäli hän tulee valituksi. Tähän tehtävään lienee vahvoilla ainakin Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), jolla on tehtävästä kokemusta viime vaalikaudelta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.