Mainos

Kääriäinen: YK:n roolin Irakissa halutaan näkyvämmäksi

Levottomuuksista huolimatta valta pyritään siirtämään irakilaisille kesäkuussa.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen

Irakin levottomuuksien myötä kasvanut tarve saada lisää kansainvälisiä rauhanturvajoukkoja nousi keskeisesti esiin puolustusministeri Seppo Kääriäisen (kesk.) ja Yhdysvaltain puolustusministerin Donald Rumsfeldin tapaamisessa Washingtonissa.

Kääriäinen tapasi Rumsfeldin osana kuusipäiväistä työvierailuaan Yhdysvaltoihin. Vierailun yhteydessä Kääriäinen kävi aiemmin myös New Yorkissa ja Norfolkissa. Rumsfeldia kiinnosti Suomen pitkä kokemus YK-joukoista. Asukaslukuun suhteutettuna Suomi on tuhannella ulkomailla palvelevalla rauhanturvaajallaan Euroopan toiseksi innokkain osallistuja YK:n kriisinhallintatehtäviin.

- Toin esille sen, että jatkossakin Suomi jatkaa resurssiensa pohjalta kriisinhallintaoperaatiota riippuen siitä, millaisia pyyntöjä YK:n puolelta tulee, Kääriäinen sanoi.

Kääriäisen mukaan niin Rumsfeld kuin muutkin hänen tapaamansa korkeat amerikkalaisedustajat painottivat, että YK:n on nyt saatava näkyvämpi rooli Irakissa. - Uusia teitä haetaan, Kääriäinen sanoi.

Amerikkalaiset lataavat Kääriäisen mukaan suuria odotuksia Irakin vallanvaihdon mahdollisuuksia kartoittavan YK:n erikoisedustaja Lakhtar Brahimin työlle.

- En tiedä, ovatkohan ne vähän liiankin korkeita, mutta se, mitä Brahimi tulee esittämään, on ilmeisesti hyvin keskeistä sitä Irakin tietä haettaessa. Viime viikkoina kiihtyneistä yhteenotoista huolimatta amerikkalaiset lähtevät edelleen siitä, että valta siirtyy irakilaisille kesäkuun lopussa.

- Määräajoista pidetään kiinni ja toimintaan sovitetaan sen mukaisesti, Kääriäinen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.