Mainos

Kääriäinen vierailee parhaillaan Kiinassa

Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen on tavannut Kiinan kansankongressin puhemiehen Wu Bangguon Pekingissä. Kääriäinen osallistuu Pekingissä 18.-20.6. järjestettävään Aasan ja Euroopan maiden parlamentaarikoiden kokoukseen.

Kääriäinen luovutti Wulle puhemies Sauli Niinistön esittämän kirjallisen kutsun vierailla Suomessa. Wu on aiemmin ministerinä olleessaan käynyt Suomessa, mutta Kiinan kansankongressin puhemiehistä kukaan ei ole vieraillut eduskunnassa. Lämminhenkisessä tapaamisessa puhemies Wu toisti aiemmin esitetyn kutsun ja toivotti puhemies Niinistön tervetulleeksi Kiinaan.

Tapaamisen aikana vaihdettiin ajatuksia Asep-kokouksen merkityksestä. Keskustelussa sivuttiin lisäksi Kiinan maanjäristyksen aiheuttamia tuhoja ja Suomen myöntämää katastrofiapua. Myös tulevista olympialaisista ja mitalisateesta puhuttiin.

Wuta kiinnosti Suomen puuteollisuus ja metsätyökoneiden vaikutus puun korjuuseen. Hän kertoi Kääriäiselle Kiinan energiapolitiikasta sekä öljyn, hiilen ja sähkön hinnoittelupolitiikasta.

Asep (Aasian ja Euroopan maiden parlamentaarikkojen) kokous alkoi Pekingissä eilen. Kokouksen erityisteemoina ovat talous ja kauppa sekä sosiaali- ja kulttuuriyhteistyö.

Varapuhemies Seppo Kääriäisen johtamaan Suomen valtuuskuntaan kuuluvat kansanedustajat Heikki A. Ollila (kok.) ja Matti Saarinen (sd.). Kokoukseen osallistuu yhteensä noin 150 kansanedustajaa 31 maasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.