Mainos

Kääriäinen Vanhasen luopumispäätöksestä: Onko tämä totta?

Pitkäaikaisen keskustavaikuttajan, eduskunnan varapuhemiehen Seppo Kääriäisen mukaan Matti Vanhasen ilmoitus jättäytyä puolueen puheenjohtajakilvasta tuli täytenä yllätyksenä.

- Tämä on uutinen isolla u:lla, sataprosenttinen yllätys. Joutuu kysymään, onko tämä totta, kun ottaa huomioon Vanhasen aikaisemmat ilmoitukset pyrkimisestä kolmannelle kaudelle pääministerinä ja keskustan johdossa. Jos tämä on totta, tämä aiheuttaa keskustan sisällä uuden tilanteen. Lahden puoluekokouksessa kesäkuussa valitaan siis uusi puheenjohtaja ja toivon, että siitä kilpailusta syntyy aito, monien vaihtoehtojen kilpailu, Kääriäinen kommentoi MTV:n uutisille.

Kääriäisen mukaan uudelta puheenjohtajalta vaaditaan paljon.

- Se on erittäin vaativa ja erittäin tuulinen paikka. Eduskuntavaalit ovat erittäin lähellä, niissä keskustan on menestyttävä. Ylipäätään 2010-luku, se on Suomen taloudessa ja yhteiskunnassa suurten ongelmien ja vaikeuksien aikaa. Tarvitaan johtajuutta.

Kääriäisellä ei ole sanottavana puolueen puheenjohtajaksi yhtään ykkösnimeä. Kääriäisen mukaan hyviä kandidaatteja puheenjohtajaksi kuitenkin on. Itse hän ei aio lähteä mukaan puheenjohtajakisaan.

Vanhanen kertoi tänään puolueensa pää-äänenkannattaja Suomenmaa-lehdessä sekä blogissaan, ettei tavoittele Lahden puoluekokouksessa enää jatkokautta keskustan johdossa.

(MTV3)

Lue myös:

Puhelinhaastattelussa eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen (Huomenta Suomi 23.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.