Kääriäinen tyrmää Lyran esityksen puolustusvoimien leikkaamisesta

Puolustusministeri tyrmää ulkoministeriön alivaltiosihteerin Markus Lyran heiton, jonka mukaan Suomen tulisi seurata asevelvollisuusarmeijasta luopuneen ja kriisinhallintaan keskittyvän Ruotsin esimerkkiä puolustusvoimiensa kehittämisessä.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen tyrmää ehdottomasti ulkoministeriön johdon taholta esitetetyt arviot, joiden mukaan Suomi seuraisi laajasta asevelvollisuusarmeijasta luopuneen ja kriisinhallintaan keskittyvän Ruotsin esimerkkiä puolustusvoimiensa kehittämisessä.

Kääriäinen torjui tänään Ruotsin puolustusministerivierailun jälkeen lehdistöä tavatessaan ulkoministeriön alivaltiosihteerin Markus Lyran näkemyksen, jonka mukaan Ruotsin tie on ainakin jossain määrin meidänkin tiemme.

Kysymykseen, siirrytäänkö Suomessa kohti Ruotsin mallia, Kääriäinen vastasi ykskantaan "Ei".

Ulkoministeriön avainvirkamiehiin kuuluva Lyra väitti edellispäivänä ministeriön kriisinhallintaa käsittelevän kirjan julkistamistilaisuudessa, että Suomen laajamittaisesta mobilisaatioarmeijasta on tulossa maailman muuttuessa turistimatkojen kohde. Hän sanoi asian kaipaavan hyvin avointa keskustelua seuraavan turvallisuus- ja puolustusselonteon yhteydessä.

Kääriäinen ei näkemykseen yhdy. Puolustusministerin mukaan Suomeen on syytä tehdä joistakin maista pikemminkin opintomatkoja siitä, kuinka tehokkaalla tavalla Suomen puolustusvoimat toimii, miten tehokkaasti niitä koulutetaan ja miten asiansa osaavia suomalaiset rauhanturvaajat ovat tehtävissään.

- Tervetuloa opintomatkalle, Kääriäinen toivotti.

(MTV3-STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja