Mainos

Kääriäinen toivoo puolalaislentäjiä Kauhavalle

Puolustusministeri pitää kansainvälisen lentäjäkoulutuksen saamista Kauhavalle erittäin tärkeänä, jotta lentosotakoulun asema voidaan turvata myös 2010-luvulla.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että Suomi on saanut Puolalta virallisen tarjouspyynnön maan hävittäjälentäjien kouluttamiseksi Kauhavan lentosotakoulussa.

Suomalaisilla Hawk-koneilla voitaisiin kouluttaa 24 ohjaajaa kesään 2008 mennessä. Puolustusministeri Seppo Kääriäinen pitää Puolan tarjouspyyntöä päänavauksena, tosin tosin samoille apajille havittelevat myös muun muassa Ruotsi ja Norja.

- Kilpailu on armotonta. Hinta-laatusuhde ratkaisee, ministeri linjaa.

Hallituksen kunnianhimoisena tavoitteena on kansainvälisen lentokoulutuskeskuksen saaminen Kauhavalle ja Kääriäinen onkin lobannut asiaa EU:ssa. Ministeri myöntää, että lentosotakoulun tulevaisuus on vaakalaudalla ellei uutta toimintaa löydy.

- Se on keskeinen asia. Jos Kauhavalle ei saada mitään uutta toimintaa 2010-luvulla, on tilanne perin haasteellinen Kauhavalle ja koko Etelä-Pohjanmaalle

Lentosotakoulussa Kauhavalla tulevaisuutta ei nähdä yhtä synkkänä. Eversti Erkki Janhusen mukaan puolaispilottien koulututtamiseksi tarvittaisiin myös lisää ainakin lennonopettajia- ja johtajia sekä mekaanikkoja.

Puolustusministeriö joutuu puolestaan tutkimaan mitä Suomen lainsäädäntö sanoo Nato-maan lentäjien kouluttamisesta täällä. Suomi aikoo vastata puolalaispyyntöön toukokuuhun mennessä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 30.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.