Mainos

Kääriäinen puolustaa poliittista keskustelua

Keskustan varapuheenjohtaja Mari Kiviniemi perää puolueelle yhtenäistä linjaa. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen on saanut sekä ruusuja että risuja puolueväeltä.

Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen (kesk.) pitää keskustelua olennaisena osana vireää poliittista elämää.

- Keskustelua - välillä räväkkääkin - pitää olla parlamentissa ja sen ulkopuolella puolueen ja isänmaan tärkeistä asioista, hän sanoo Verkkolehti Apilan haastattelussa.

Keskustelijoiden ei tarvitse Kääriäisen mukaan olla samaa mieltä, mutta puolueväen on pyrittävä yhtenäisyyteen.

Keskustan pitkäaikaisena puoluesihteerinä tutuksi tullut Kääriäinen puhuu lämpimästi joukkuehengen merkityksestä etenkin hallitusyhteistyössä.

- Jokaisen hallituspuolueen vastuulla on keskusteluilla ja poliittisilla väittelyillä pyrkiä muokkaamaan hallituksen linjauksia halutun näköisiksi.

Hyvin toimivassa hallitusyhteistyössä jokainen ryhmä tekee oman osansa niin hyvin kuin taitaa, mutta suurin vastuu onnistumisesta on pääministeripuolueella, tuumii edellisen hallituksen puolustusministerinä toiminut Kääriäinen.

Kiviniemi perää keskustalle yhtenäistä linjaa

Mari Kiviniemi

Keskustan varapuheenjohtaja Mari Kiviniemi vaatii, että puolueen linjan ja julkikuvan on oltava yhtenäinen. Näin saadaan parhaiten edistetyksi keskustalle tärkeitä asioita.

Tänä kesänä yhtenäisyys on rakoillut, hän myöntää.

Kiviniemen mukaan puolueen sisällä on keskusteltu puoluesihteeri Jarmo Korhosen kesäisistä esiintymisistä hyvässä hengessä. Kritiikin lisäksi moni on kiittänyt tätä keskustelun ylläpidosta, Kiviniemi kertoo.

Kiviniemen mukaan asia pääsi nousemaan kokoansa suuremmaksi kysymykseksi, kun kesällä poliittinen toiminta muutoin hiljenee. Kiviniemi ennakoi keskustelun vielä jatkuvan, sillä muun muassa puolueen eduskuntaryhmä tapaa ensi maanantaina kesäkokouksessaan ensi kertaa lomien jälkeen. Tapana on silloin käydä läpi kesän poliittisia tapahtumia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.