Mainos

Kääriäinen: Puheenjohtajakisasta tulee sähköinen

Keskustan puheenjohtajakisaan on nyt ilmoittautunut neljä ehdokasta. Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäisen mielestä sekä naisehdokkaalle että selkeästi nuorelle ehdokkaalle voisi vielä olla tilaus puheenjohtajaehdokkaiden keskuudessa.

- Neljä on hyvä määrä, mutta kyllähän siihen tietenkin sopisi vielä yksi tai kaksi, jos on vain haluja ja rohkeutta. Jos enemmän kuin viisi tai kuusi ilmoittautuu, sitten se menee jo markkinameiningiksi, Kääriäinen linjaa.

Varapuhemies Kääriäinen ennakoi puheenjohtajakisasta sähköistä.

- Tässä on framilla hyvin erilaisia kandidaatteja ja sellaisia tyyppejä, että kyllä varmasti sähköä tulee. Kisasta tulee varmastui hyvin kelvollinen, Kääriäinen uumoilee.

Hän ei lähde selkeästi ennustamaan sitä, selvitäänkö puheenjohtajakisassa yhdellä kierroksella vai tarvitaanko kahta.

- Monta kertaa tällainen asetelma kuitenkin johtaa siihen, että tarvitaan se ensimmäinen kierros ikään kuin karsintakierroksena ja sitten ne kaksi ovat sitten siinä lopussa. Näin kävi vuonna 1990 ja vuonna 2002, että meillä on sellaista näyttä, että se kahteen on kiteytynyt.

Kääriäinen toivoo, että ehdokkaita arvioitaisiin siitä näkökulmasta, kenen johdolla keskusta menestyy kaikkein parhaiten huhtikuun 2011 eduskuntavaaleissa.

- Se on kuitenkin se ratkaiseva pyykki, mikä merkitys keskustalla on ylipäätään maan politiikassa. Ne vaalit ovat meille elintärkeät vaalit ja nyt pitää hakea voittajatyyppiä ja puheenjohtajatyyppiä näihin koitoksiin.

Nyt onkin Kääriäisen mielestä pelattava niillä korteilla, mitä on käsissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.