Mainos

Kääriäinen: Puheenjohtajakisassa ei ole ennakkosuosikkia

Seppo Kääriäinen ja Paula Lehtomäki eduskunnan täysistunnossa 9. huhtikuuta 2008. Kuva: Lehtikuva

Eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen (kesk.) uskoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen ilmoittavan tänään puheenjohtajaehdokkuudestaan. Kääriäinen ennakoi myös, että uusia ehdokkaita ilmoittautuu puheenjohtajakisaan lisää tämän viikon aikana. Ennakkosuosikkeja ei hänen mukaansa ole.

- Väyrynen on vahva kandidaatti puheenjohtajan paikalle. Odotetaan nyt kuitenkin myös muita ehdokkaita, sillä kova kilpailu siitä tulee varmasti. Ei ole etukäteen määrättyä voittajaa tässä kisassa.

"Puheenjohtajuus raskasta"

Nuorempien ehdokkaiden perääntymisen taustalla saattaa Kääriäisen mukaan olla keskustan puheenjohtajuuden tuoma työtaakka. Kääriäisen mukaan puheenjohtajan on oltava tavoitettavissa kellon ympäri. Hänen on myös kannustettava jatkuvasti kenttäväkeä.

- Keskustan puheenjohtajan paikka on tuulinen ja työläs paikka. Keskustaa on todella vaikea johtaa. Pitää tehdä paljon töitä ja uhrata aikaa. Puheenjohtajalla ei ole vapaa-aikaa.

Kääriäinen korostaa, että keskusta tarvitsee nyt vahvan ja vetovoimaisen puheenjohtajan, joka johdattaa puolueen vaalivoittoon tulevissa eduskuntavaleissa.

- Tärkeintä on se, että keskusta voittaa seuraavissa vaaleissa keväällä 2011. Se on ensisijainen tavoite. Pääministeriys on toissijainen asia. Puheenjohtajalta tarvitaan sekä tuoreutta että kokemusta.

Katso varapuhemies Seppo Kääriäisen haastattelu (Huomenta Suomi 19.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.