Mainos

Kääriäinen: Ei sukellusveneitä Suomelle

Puolustusministeri ei näe tarvetta uusiin materiaalihankintoihin Itämerelle.

Venäjän lähivuosina toteuttama sukellusveneiden lisäys Itämerelle ei ainakaan toistaiseksi aiheuta Suomelle painetta uusiin hankintoihin, sanoo puolustusministeri Seppo Kääriäinen.

Kääriäisen mukaan Itämeren kehitystä seurataan kuitenkin tarkasti ja sen rooli tulee näkymään seuraavassa puolustuspoliittisessa selonteossa.

Lähivuosina suomalaiset voivat seurata kuinka Ruotsin ja Naton sukellusveneiden lisäksi Itämerellä liikkuu nykyiseen verrattuna monenkertaisesti uusia venäläisiä sukellusveneitä. Tämä sai maanpuolustuskorkeakoulun tutkijan nostamaan ajatuksen suomalaisista sukellusveneistä esille tämän aamun Huomenta Suomessa.

- Miksei Suomella voisi olla samanlaiset välineet kuin näillä joiden kanssa me joudumme jatkuvasti toimimaan, erikoistutkija Alpo Juntunen Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta esitti.

Näin ajattelee varmasti monikin alan ammattilainen, mutta Suomessa ei ole vuosiin tosissaan keskusteltu siitä, että tehtäisiin tämän kokoluokan puolustusinvestointi. Eikä sellaista olla nytkään puuhaamassa.

- Mitään näkemystä siitä, että nyt olisi suuntauduttava sukellusveneiden hankkimiseen ei ole esitetty, vaan nyt on parhaillaan meneillään varsin suurimittainen ja hintava miinantorjuntakaluston hankinta, Kääriäinen kertoo.

Venäjän asevoimien vahvistuminen Itämerellä ei aiheuta myöskään muita uudistuksia.

- Mitään tällaisia materiaalipoliittisia tai hankintapoliittisia uusarviointeja ei ole tehty. Puolustusvoimien johto ei ole tehnyt omissa arvioinneissaan mitään tähän viittaavia suunnitelmia, Kääriäinen muistuttaa.

Itämeren asema Suomen puolustuspolitiikassa kuitenkin korostuu, ja muutokset otetaan huomioon ensi vuonna annettavassa uudessa turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.