Mainos

Kääriäinen arvostelee hallitusta

Keskustan varapuheenjohtajan kansanedustaja Seppo Kääriäisen mielestä hallituksen kehyspäätös osoittaa, että ensi keväänä muodostettava uusi hallitus saa syliinsä erittäin pahan kolmoisongelman: edelleen velkaantuvan valtiontalouden, laajan työttömyyden ja ennätyskireän verotuksen muodostaman rautapannan.

Kääriäinen ennusti tänään Jyväskylässä, että näin käy vaikka ensi vuonna Suomi kokee kuudennen perättäisen vahvan talouskasvun vuoden. Hän pohti, että vaalien jälkeen muodostettava uusi hallitus joutuu kamppailemaan perintönä tulevaa kolmoisongelmaa vastaan heikentyvien suhdanteiden oloissa, ja se ei ole herkkua.

-Lipposen ja Niinistön hallituksen talouspoliittinen virhe on ollut jo alunperin se, että se ei ole nähnyt laajan työttömyyden ja kaltoin kohdellun yrittäjyyden välistä yhteyttä. Laaja työttömyys maksaa nykyisellään valtiontaloudelle 40 miljardia markkaa ja koko julkiselle taloudelle 80 miljardia markkaa nykyisellään. Yhteiskuntaa näivertää sisältä pitkälle lonkeroitunut tauti. Siihen voivat tepsiä vain uudet lääkkeet, joita ei ole vielä kokeiltu, hän päätteli.

Tämä uusi lääke ovat Kääriäisen mukaan yrittäjyys ja pienyrittäjät. Hallituksen saldo on hänen mielestään näiltä osin hämmennyttävä. Hänen mielestään yrittäjät ja yritykset ovat saaneet lisää taakkaa kannettavakseen, katsoipa asiaa tupon tai byrokratian kannalta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.